Haberler

Ziraat Türkiye Kupası Final Maçından Notlar

Galatasaray ve Eskişehirspor finalde ilk kez karşı karşıya geldi Büyükşehir Belediyesi Konya Atatürk Stadı, ilk kez final müsabakasına ev sahipliği yaptı.

Ziraat Türkiye Kupası'nın 52 yıllık tarihinde, Galatasaray ve Eskişehirspor takımları ilk kez finalde mücadele etti.

Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu ligde, istediği sonuçları alamayan ve Beşiktaş ile Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma mücadelesi veren Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak, sezonu kupayla kapatmak istiyor.

Sarı-kırmızılı takım bu sezon finale gelene kadar oynadığı 10 maçta, 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. İstanbul temsilcisi, bu maçlarda 22 gol atarken, kalesinde ise 8 gol gördü.

Galatasaray, kupayı alması durumunda 9 yıl aradan sonra 15. kez bu mutluluğu yaşayacak.

Eskişehirspor cephesi

Eskişehirspor ise 1971'de kazandığı tek Türkiye Kupası'ndan 43 yıl sonra yeni bir zafer istiyor.

Kırmızı-siyahlılar, uzun süren hasretine son vermek için çıktığı yolda finale gelene kadar oynadığı 12 maçta  8 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.

Eskişehirspor bu maçlarda attığı 25 gole karşılık, 10 kez meşin yuvarlağı ağlarından çıkardı. Kırmızı- siyahlılar, Galatasaray karşısında başarılı olması durumunda 2. kez kupayı müzesine götürecek.

Golcüler Bienvenu ve Selçuk İnan

Ziraat Türkiye Kupası'nda bu sezon Eskişehirspor'un en golcü ismi Henri Bienvenu, Galatasaray'ın ise Selçuk İnan oldu.

Bienvenu, takımının kupada attığı 25 golün 5'ine imza atarken, Necati Ateş 3, Diego Oliveira, Diomansy Kamara ve Andres Jorguera da 2'şer gol kaydetti.

Galatasaray'da ise Selçuk İnan 4 kez topu ağlarla buluşturdu, Wesley Sneijder ve Burak Yılmaz ise meşin yuvarlağı 2'şer kez filelere gönderdi.

Final ilk kez Konya'da oynandı

Ziraat Türkiye Kupası'nda bugüne kadar 12 farklı şehirde oynanan final maçlarına ilk kez Konya ev sahipliği yaptı.

Karşılaşma, 1950 yılında hizmete giren 21 bin 968 seyirci kapasiteli Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda oynandı.

Güvenlik tedbirleri

Konya'ya giriş için kullanılan İstanbul, Ankara, Aksaray ve Karaman yollarında güvenlik noktaları oluşturan polis, iki takım taraftarlarının karşı karşıya gelmesini önledi.

Eskişehirspor taraftarları Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadyumu'na Muhlis Koner ve Larende caddeleri istikametinden, Galatasaray taraftarları ise Feritpaşa Caddesi ve Stat Sokak güzergahından getirildi.

Eskişehirspor- Galatasaray arasındaki final maçı için çok sayıda polis görev aldı. Karaman, Aksaray ve Mersin'den takviye polis ekipleri Konya'ya geldi. Maçta yaklaşık 2 bin kolluk kuvveti görev aldı.

Her iki takımın taraftarları, güvenlik noktalarında arandıktan sonra stada girebildi. Stadyumun kapıları müsabakadan 4 saat önce açıldı.

Maçtan önce iki takımın taraftarları arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Çıkan olaylarda 2 kişi bıçakla, 1 kişi de başına şişe vurularak yaralandı.

- Konya

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Kupası Eskişehirspor Galatasaray Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title