Haberler

Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Van, Muş ve Bitlis'teki camilerde, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik için dua etti.

Van, Muş ve Bitlis'teki camilerde, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik için dua etti.

Cuma namazı öncesi hutbelerde, Suriye'nin Afrin bölgesinde PYD/PKK ve DEAŞ mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan harekata katılan askerler için dualar yapıldı.

Muş'un merkez Zafer Mahallesi'ndeki Salih-Muhlise Çağlayan Camisi'nde hutbeyi okuyan İmam Cafer Taşbulak, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Taşbulak, şu ifadeleri kullandı:

"Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere inat, gönüllerimizi iman kardeşliğiyle sımsıkı kenetlemeye devam edelim. Terörü, fitne ve fesadı körüklemeye yönelik oyunlara karşı uyanık olalım. Bizler, din ve mukaddesat uğrunda doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle binlerce evladımızı şehit vererek bu toprakları beraberce vatan kıldık. Aynı secdede rahmana kul olmakla, aynı kıblede istikamet bulmakla, birbirimize olan muhabbetle, birlik ve beraberlik ruhuyla bütün zorlukların üstesinden geldik."

Bitlis

Bitlis Ulu Cami'de müftülük ve belediye tarafından kentte bir haftadır Mehmetçik için okutulan Kur'an-ı Kerim'in hatim duası yapıldı ve mevlit okutuldu.

İlahilerin de okunduğu programda Müftü Mehmet Feysal Geylani, tüm şehitler ve "Zeytin Dalı Harekatı"na katılan askerler için dua etti.

Namaz çıkışında vatandaşlara mevlit şekeri ikram edildi.

Programa, Bitlis Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Aras, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Hizan

Hizan Merkez Camisi'nde de İl Jandarma Komutanlığı ve İlçe Müftülüğü tarafından şehit olan askerler için mevlit okutuldu ve Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik için dua edildi.

Okunan mevlidin ardından vatandaşlara gül suyu dağıtıldı ve ikramlarda bulunuldu.

Hizan Müftüsü Mustafa Akbaş, "Allah bir daha böyle acıları vatanımıza, milletimize ve ordumuza yaşatmasın. Biz de Afrin'de şuan operasyonda olan ordumuzun dualarla yanlarında olmaya çalışıyoruz." dedi.

Mutki'de cuma namazı öncesi Fetih Suresi'nin okunmasıyla başlayan program, çığ düşmesi sonucu şehit olan askerler için okutulan 8 hatimin bağışlanması ve Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e dua edilmesiyle devam etti.

Programa Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis TSK Muş Politika Güncel Haberler

title