Haberler

Zeynep Kamil 150 Yaşında

Bir dönem Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğan her kız çocuğuna göbek adı olarak 'Zeynep' her erkek çocuğuna da 'Kamil' adı verilirdi.

Bir dönem Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğan her kız çocuğuna göbek adı olarak 'Zeynep' her erkek çocuğuna da 'Kamil' adı verilirdi. Birçok aile de bu ismi benimser nüfus cüzdanlarına asıl yada ikinci isim olarak yazdırırdı. 150 yıllık tarihi geçmişe sahip hastane, bugünden itibaren 4 gün sürecek bir programla kuruluşunu kutluyor. Kutlama Şair Sunay Akın'ın bu akşam "Aşk Semtinde" adlı söyleşisiyle katılıyor.

Birçok ünlü ismin doğduğu ve bir zamanların popüler isimlerinden İstanbul eski belediye başkanlarından Dr. Fahri Atabey'in uzun dönem başhekimliğini yaptığı hastane, kutlama programında Şair Sunay Akın'ın yanı sıra Murat Göğebakan, Zeliha Sunal gibi birçok ünlü sanatçıyı konuk ediyor.

KATILIM ÜCRETSİZ

Zeynep Kamil Hastanesi, 1862 yılında Yusuf Kamil Paşa ile eşi Zeynep Hanım tarafından özel mülklerinde hastalara ücretsiz hizmet vermek amacıyla yaptırılmış, doğum hastanesi olarak yıllarca hizmet vermişti. Halen modern tıbbi imkanlarla hizmet vermeye devam eden hastane 150. yıl etkinliklerine katılımın ücretii olmadığını açıkladı.

HASTANE ÇALIŞANLARININ DANS GRUBU DA GÖSTERİ YAPACAK

20 Mayıs'a dek sürecek kutlama etkinliklerinde ünlü radyocu Ceyhun Yılmaz şovuyla, Akgün Akova, Zeliha Sunal, Murat Göğebakan, Jale gibi isimler de performanslarıyla destek verirken Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği İTÜ Konservatuvarı TMDK Topluluğu ile "Hakan Eren'le Bir Zamanlar" Grubu ise şarkılarıyla katılacak. Ayrıca Zeynep Kamil Hastanesi çalışanlarının kutlamalara özel oluşturduğu halk dansları grubunun "Latin Medic" dans gösterisi ve "Kanaviçe" adlı tiyatro oyunu da sergilenecek.

Hastanenin 150.yılının kutlamasıyla ilgili bir değerlendirme yapan Zeynep Kamil Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ayşenur Celayir, "150 yıllık tarihimizde yürürlükteki mevzuatlar doğrultusunda, kadın ve çocuk hastalıkları alanında güler yüzlü ve konusunda uzman çalışanlarımızla etik değerlerden ödün vermeden, kalite standartlarına uygun sağlık hizmeti sunduk ve sunmayı da sürdürüyoruz. Ayrıca hastanemiz önemli bir misyona da sahip. Bu da mesleki uzmanlık eğitiminde en son bilimsel uygulamalar ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eden, kurum kültürüne sahip uzmanlar yetiştirmek" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Göğebakan Zeynep Kamil Zeliha Sunal Sunay Akın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title