Haberler

Zeybekci, Şiddetli Yağış Sonucu Zarar Gören Bölgede İncelemelerde Bulundu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'nin Serinhisar ilçesinde dün akşam etkili olan şiddetli yağış nedeniyle zarar gören bölgeyi ziyaret etti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'nin Serinhisar ilçesinde dün akşam etkili olan şiddetli yağış nedeniyle zarar gören bölgeyi ziyaret etti.

Bakan Zeybekci, Serinhisar'da yağış nedeniyle oluşan sel ve heyelandan zarar gören bölgede incelemelerde bulundu, Serinhisar Kaymakamı Hakan Alkan ve Belediye Başkanı Mehmet Kobaş'tan bilgi aldı.

Denizli- Antalya karayolu üzerindeki leblebi ve hediyelik eşya satan mağaza sahiplerine 'geçmiş olsun' dileklerini ileten Zeybekci, şunları söyledi:

"Tek tesellimiz can kaybının olmaması. Zararla ilgili her şey tespit edilecek ve gereği yapılacaktır. Bunların hepsini inşallah telafi ederiz. Bunların daha iyisini yaparız. Yeter ki cana gelmesin. Selin oluşturduğu yaraları birlikte saracağız. Zarar ziyan tespiti yapılıyor. Tabii bundan da ders çıkaracağız. Kurumlarımız nerelerde zayıf noktalarımız var onları görmüş olduk. Bu zayıf noktaları bir an önce gidereceğiz. İlçemiz derelerin önünde bir yer. Bu tür sıkıntıların bir daha yaşanmaması için neler yapılması gerekiyorsa bunlar üzerinde çalışalım. Gelmiş geçmiş olsun. Bütün imkanlarımızı kaynaklarımızı kullanacağız. Yaraları saracağız. Kış gelmeden de alt yapı, üst yapı ne varsa tamamlayacağız."

Zeybekci, daha sonra ilçe merkezinde selden zarar gören ev ve iş yerlerini inceledi. Zeybekci'nin yanına yaklaşan 11 yaşındaki Emine Tahmaz, komşuları 65 yaşındaki işitme engelli Ayşe Ana Tahmaz'ın evinin selden büyük hasar gördüğünü söyledi. Bunun üzerine küçük kız ile birlikte Tahmaz'ın kerpiç evine giden Zeybekci, sel sonucu büyük hasar gören evin yıkılıp yeniden yapılması talimatını verdi.

İşitme engelli Ayşe Ana Tahmaz, kendisine yardımcı olunmasını sağlayan küçük Emine'ye sarılıp, sevinç gözyaşı döktü.

Bakan Zeybekci, sokaktaki çocuklara da bayram harçlığı verdi.

Serinhisar Kaymakamı Hakan Alkan, selden dolayı 22 binada su baskını oluştuğunu, 8 evde eşyaların zarar gördüğü, 11 bahçe duvarının yıkıldığını, 2 leblebi satış mağazasının etkilendiğini, 6 araçta hasar meydana geldiğini, tarımsal olarak 50 ton arpa ve buğday ile 35 ton nohudun, 7-8 ton civarında tütünün zarar gördüğünü söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından yapılan açıklamada da Serinhisar'da meydana gelen sel felaketine Serinhisar, Acıpayam, Yeşilyuva, Kayalık, Bahçelievler şubelerinden 30 personel ve 10 araç ile müdahale edildiğini, 64 mesken ve iş yerinde meydana gelen su baskınında ekipler tarafından su çekim işlemi yapıldığı belirtildi.

Hasar gören bölgedeki incelemelere, Vali Hasan Karahan, AK Parti Denizli milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile diğer yetkililer de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Kobaş Serinhisar Antalya Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title