Haberler

Zeki Müren Ölümünün 21. Yılında Mezarı Başında Şarkılarla Anıldı

Bursa’da sanat güneşi Zeki Müren’i ölümünün 21’inci yılında mezarı başında şarkı söyleyerek andılar.

Bursa'da sanat güneşi Zeki Müren'i ölümünün 21'inci yılında mezarı başında şarkı söyleyerek andılar. Anma törenine Müren'in yakınları ve öğrencilerin haricinde hiçbir sanatçının katılmaması dikkat çekti.

Türk Sanat Müziği'nin 'batmayan güneşi' olarak bilinen Zeki Müren için Emir Sultan Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine ailesi, dostları, kendi adını taşıyan lisenin öğrencileri, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve TSK Mehmetçik Vakfı yetkilileri katıldı. Anma töreninde konuşan Zeki Müren'in yeğeni Sevtuğ Olgaç, "İhtiyacı olan insanlara el altından yaptığı yardımları da bilen birisiyim. Böyle yardımsever, sanatsever kişiliği tam olarak oturmuş, hiç kimsenin yaptığı çirkin dedikodulara muhatap olmamış, ölürken de aslanlar gibi televizyon karşısında çok önemli bir kalp krizini geçirirken bile acısını belli etmeden erkekçe ölmüş çok önemli bir şahsiyettir" dedi.

Mezarı başındaki anma törenine sanatçı dostlarından Kutlu Payaslı, Gökhan Sezer, Ersan Tekin ve modacısı Muzaffer Çaha'nın dışında kimsenin olmaması dikkatlerden kaçmazken, Türk Eğitim Vakfı (TEV) Bursa Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan ise "Sanatçımız bütün mal varlığını bağışladı. Sanat güneşiydi, vakfımız için eğitim güneşi oldu. Bu zamana kadar 21 yılda Zeki Müren fonundan 39 ilde 2 bin 826 öğrenciye çeşitli üniversitelerde burs verdik. Halen 2017-18 eğitim öğretim yılında da 205 öğrenci bu fondan faydalanacaktır" diye konuştu.

TSK Mehmetçik Vakfı Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Güven, sanat güneşi Zeki Müren'in TEV ve Mehmetçik Vakfı için sanatçı kişiliğinin yanı sıra çok daha başka anlam taşıdığını ifade ederek, "Yaşadığı devre göre çok farklı bir bakış açısıyla tüm mal varlığını Türkiye'nin güzide kurumlarına bağışlamak, o çağlarda yapılmış en değerli, en anlamlı bağışlardan biriydi. Sanat güneşi olmasının yanında eğitimin de güneşiydi. Bir ekleme de ben yapmak istiyorum, o aynı zamanda Mehmetçik ve Mehmetçik ailelerinin de güneşi oldu" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dua okunmaya geçilecekti ancak duayı okuyacak hoca geç kalınca Zeki Müren'in yeğeni Sevtuğ Olgaç devlet sanatçısı Kutlu Payaslı'dan dua yaptırmasını istedi. Ardından Fatiha suresi okundu. Daha sonra ise devlet sanatçısı ünlü koro şefi Kutlu Payaslı önderliğinde Zeki Müren'in "Şimdi Uzaklardasın" adlı eseri seslendirildi. Bir süre sonra Emirsultan Camii'nin minarelerinden yankılanan sala sesiyle birlikte şarkı yarıda kesilmek zorunda kalındı. Okunan şarkının ve duanın ardından sanatçının dostları ve adını taşıyan Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından mezarına kırmızı karanfil bırakıldı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Zeki Müren Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title