Haberler

    Zamlara Rağmen Otomotiv Tam Gaz

    Yılbaşından Bu Yana Yüzde 7'leri Geçen Zamlara Rağmen Sıfır Otomobil İştahı Kesilmedi.

    Geçtiğimiz Aralık ayı başında 1.96 TL olan euronun Şubat?ta yaklaşık yüzde 10 yükselip 2.16 seviyelerine gelmesinden otomobil fiyatları da nasibini aldı. TL bazında fiyat açıklayan Ford, Fiat, Renault, Citroen gibi markalar artan kur maliyeti karşısında yılbaşından bu yana araç fiyatlarına yüzde 3 ile 7.5 arasında zam yaptı. Euro kuruyla fiyat açıklayan BMW, Audi, Mercedes gibi lüks markaların fiyatları ise Aralık?tan bu yana yüzde 10?lar civarında yükseldi. Ancak bu zamlar da talebi etkilemedi. Audi ve Lamborghini Türkiye Genel Müdürü Gino Bottaro Euro?daki artışı tamamen fiyatlara yansıttıkları halde ?showroom trafiğinde' bir azalma olmadığını söyledi. BMW, Land Rover ve Aston Martin Türkiye distribütörü Borusan Oto İcra Kurulu Üyesi Eşref Biryıldız ise toplam otomobil satışlarının 2010?daki 509 bini geçerek 530 binlere çıkacağı söyledi. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar da kur artışının fiyatlara yansıdığı ancak tüketicinin bunu normal karşıladığını söyledi.

    OYDER: YENİ REKORA HAZIRIZ

    Türkiye geneli yaklaşık 940 yetkili otomobil satıcısının oluşturduğu OYDER?in Başkanı Şükrü Ilısal da ilk 2 ayki satışların yeni bir rekor göstergesi olabileceğini söyledi. Ilısal ?Bu yıl döviz kurlarında sağlanacak istikrar, olası bir hurda teşviki, düşük faizli ve uzun vadeli uygun kredi olanakları sayesinde otomotiv sektöründe yeni rekorlar bekliyoruz. 2010?u 760 bini aşan bir rekorla tamamladık. 2011?de milyonluk yeni bir rekora da hazırız' dedi.

    İKİNCİ EL SATIŞI 1 MİLYONU GEÇER

    Sıfır km araçlarda yaşanan harekelilik 2. eli de olumlu etkiliyor. Sıfır araçlarda ilk 2 ayda gerçekleşen fiyat artışları 2. elin fiyatlarını da yüzde 2-3 artırdı. Kış ayları olmasına rağmen işlerin geçtiğimiz yıllara oranla daha hareketli olduğunu söyleyen Doğuş Oto Değerlendirme Genel Müdürü İlhami Eksin, '2010?da ikinci el pazarın 1 milyon adet seviyesine ulaştığını tahmin ediyoruz. Bu yıl oluşacak büyük hacimlerle pazar 2010?un üzerinde adetlere ulaşacak' dedi.

    MEHMET ALİ KANTARCI

    RADKAL

    Kaynak: OtomobilGazetesi.com / Otomobil

    Otomobil Haberler

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

    DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

    Bakmadan Geçme

    Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
    Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

    Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title