Haberler

Z-Kütüphane Gölbaşı'nda Faaliyete Geçti

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Gölbaşı Anadolu Lisesinde "Z-Kütüphane" açıldı.

Ankara Gölbaşı Anadolu Lisesinde tamamlanan "Z-Kütüphane"nin açılışına, Ders Kitapları ve Yayımlar Daire Başkanı Ercan Şen'in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, müdürler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Z Kütüphane'nin açılış kurdelesini kestikten sonra kütüphane hakkında bilgi veren Ders Kitapları ve Yayımlar Daire Başkanı Ercan Şen, Z Kütüphanenin Gölbaşı Anadolu Lisesi ile birlikte sekiz yüz yetmişinci olduğunu ifade ederek; "2014 yılında Kalkınma Bakanlığı'nın Devlet Planlama Teşkilatı Z Kütüphane projesini hayata geçirdiğini bir proje. Milli Eğitim Bakanlığına adına sekiz yüz yetmişincisini açtık. Son derece ferah, renkli, çocukların ilgisini çekebilecek şekilde. Dokunmatik bilgisayarların olduğu aynı zamanda internet üzerinden Fatih Projesi'ne bağlanabildiği, diğer bilgi kaynakların da erişilebildiği bir ortam var" diye konuştu.

Z kütüphane için liselerde yüz metre kare üzerinde alan olması gerektiğini ve bir takım şartlarının da olduğu söyleyen Şen, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu kütüphanelerde bazı şartlarımız var. Çocukların ulaşabileceği şekilde zemin katta olacak. Zenginleştirilmiş şekilde olması ve bir diğer özelliğine z kuşağı olmasıdır. Z kuşağı digital medya ile iç içe olan kuşaktır. Daha ferdiyetçi, interneti ve sosyal medyayı rahatlıkla kullanabilen bir kuşaktır. Şuana kadar aldığımız geri dönüşler şunu gösteriyor ki çocuklarımız bu kütüphanelerden son derece mutlular, memnunlar ve yararlanabiliyorlar. Burda önemli olan idarenin okul aile birliği ile işbirliği yaparak bu projeyi sürdürebilmeleridir. Buranın yaşayan bir kütüphane olması lazım. Yaşayan bir kütüphane olduğu zaman çocuklar ileriki hayatlarında bilgiyi öğrenmelerinde, bilgilerden yararlanmalarında çok büyük faydası olduğunu göreceğiz."

Akademik başarıda etkili

Şen, projenin çocukların akademik kariyerlerinde etkili olabileceğini belirterek, "Çocuk, bilgiyi ve okumayı sevdiği zaman bunu kendi derslerinde ki okumalarına da yansıttığı için akademik kariyer yönünden de katkısı olacaktır. Hayat kalitesinde de yansıyan bir süreç olarak devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Devlet Planlama Teşkilatı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title