Haberler

Yüzündeki Çocuk" Resim Sergisi

Ressam Nurettin Kazankaya'nın İstanbul Oyuncak Müzesi'ni ziyaret edenlerin surat ifadelerinden oluşan ve 36 sanatçının el yazıları ile katkı sağladığı "Yüzündeki Çocuk" resim sergisinin açılışı yapıldı.

Faber-Castell'in sponsorluğunda Galeri Işık Teşvikiye'de açılışı gerçekleştirilen sergide konuşan Yazar Sunay Akın, İstanbul Oyuncak Müzesi'nin 11. yaşını doldurduğunu aktararak, "Bu sergiyi 11 yıldır bizleri bırakmayan ziyaretçilere armağan ediyorum. Çünkü bu sergi dünyada ilk kez bir müzenin ziyaretçilerinin yüzlerinin ifadelerini içeriyor." dedi.

Ressam Nurettin Kazankaya ile İstanbul Oyuncak Müzesi'nin kafeteryasında tanıştıklarını ve sergi fikrinin oradan çıktığını anlatan Akın, şunları söyledi:

"Oyuncak Müzesi'ni ziyaret eden kişilerin yüzlerindeki çocukluğu sevgili ressam kardeşim Nurettin Kazankaya gözlemleyerek resmetti. Sonra daha da plastik bir değer kazansın istedik. Sanatçıların, aydınların el yazılarıyla müzeyle ilgili, oyuncakla el yazıları da resimlerin altına koyalım dedik. Sergideki yüzlerdeki ifadeleri ben hep kayıt altına almayı düşünüyordum. Çünkü insanlar müzeye geliyor. Çocuğunu getirdiğini sanıyor ama kendi çocukluğuyla yüzleşiyorlar ve karşılaşma anında yüzdeki ifadeyi kayıt altına almak istiyordum. Sonra zaten Nurettin Kazankaya'nın bu yüz ifadelerini resmettiğini gördüm."

Akın, bu sergiyle Türkiye'deki çocuk tarihine katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Ressam Nurettin Kazankaya, iki yıl boyunca İstanbul Oyuncak Müzesi'nde sergilenen antika oyuncakların ziyaretçilere yaşattığı duygu yoğunluğunu resme aktardığını belirterek, şunları söyledi:

"Ben oyuncak müzesine ziyaretlerim sırasında oraya gelen ziyaretçilerin sadece çocuk olmadıklarını yetişkin insanların da geldiğini ve onların oyuncaklara daha çok dikkat ettiklerini gördüm. Suratlarındaki ifadeler her gelişimde değişiyordu. Bazen çocuk oluyorlardı. Bazen hınzırlıklar oluyordu suratlarda. Ben de onu toplayıp bir araya getirdim. Yaklaşık iki senemizi aldı ama çok da güzel oldu."

Sergi alanında yer alan Sanat Terapisi panosunda ise ziyaretçiler serginin kendilerinde bıraktığı duyguları resimleyebilecekler.

Resimlerin altına duygularını yazan sanatçılar arasında Ali Poyrazoğlu, Altan Erkekli, Ara Güler, Aydın Boysan, Cahit Berkay, Can Dündar, Cem Yılmaz, Coşkun Aral, Ergin İnan, Erol Evgin, Fazıl Say, Filiz Akın, Gülten Dayıoğlu, Günseli Kato, Güçlü Mete, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Haldun Dormen, İlhan Şeşen, Leman Sam, Levent Üzümcü, Mehmet Aksoy, Metin Uca, Musa Kart, Müjdat Gezen, Nasuh Mahruki, Nebil Özgentürk, Nihat Sırdar, Onay Akbaş, Perran Kutman, Suna Keskin, Sunay Akın, Süleyman Saim Tekcan, Tuluhan Tekelioğlu, Türkan Şoray, Zihni Göktay, Zülfü Livaneli yer alıyor.

Sergi, 30 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Sunay Akın Filiz Akın Kazankaya İstanbul Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title