Haberler

Yüzü Devlet Desteğiyle Güldü

Batman'ın Gercüş ilçesinde eşinin öldürülmesinin ardından 3 çocuğuyla zorlu bir yaşam sürdürmek zorunda kalan 28 yaşındaki Ayhan Yıldız, devlet desteğiyle yaşama tutundu.

SELMAN TÜR - Batman'ın Gercüş ilçesinde eşinin öldürülmesinin ardından 3 çocuğuyla zorlu bir yaşam sürdürmek zorunda kalan 28 yaşındaki Ayhan Yıldız, devlet desteğiyle yaşama tutundu.

Çiçekli köyünde yaşayan Ayhan Yıldız AA muhabirine, 7 yıl önce eşinin öldürülmesinin ardından çocuklarıyla büyük sıkıntılar çektiğini söyledi.

Gercüş ilçesine giderek gündelik temizlik işlerinde çalışıp çocuklarına bakmaya çalıştığını vurgulayan Yıldız, "İş aramak için Gercüş'e gittiğim sırada Genç Çiftçi projesini duydum ve başvuru yaptım. Çok şükür bana da çıktı. 30 bin liralık hibe çıktı bunun karşılığında devlet bana 6 büyükbaş hayvan verdi." ifadelerini kullandı.

"Ne olursa olsun çocuklarımı okutacağım"

Elde ettiği gelirle çocuklarını okutacağını belirten Yıldız, şöyle konuştu:

"Çocuklarıma bakmakta zorlanıyordum ama artık bu hayvanlar sayesinde onları daha rahat büyüteceğim. Bu hayvanların eti, sütü ve yoğurduyla onları okutacağım inşallah. Ben okumadım çok pişmanım, o yüzden çocuklarımı okutacağım. Ne olursa olsun çocuklarımı okutacağım. Zor olsa da çocuklarım sayesinde bütün zorlukların üstesinden geliyoruz."

Yıldız, düzenli gelire kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Devlet yetkililerine çok teşekkür ediyorum ki böyle projelerle bizleri kimseye muhtaç bırakmıyor." ifadelerini kullandı.

"Bize hem analık hem de babalık yapıyor"

Doktor olmak istediğini belirten 7. sınıf öğrencisi kızı Serpil Yıldız ise daha önce sıkıntılı günler yaşadıklarını aktararak, "6 yaşındayken babamı kaybettim. Annem bize hem analık hem de babalık yapıyor. Bizden hiç bir şeyi eksik bırakmadı. Ben ve iki kardeşim de annemi mutlu etmek için uğraşıyoruz. Doktor olup anneme bakacağım." dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Metin Kaplan, iki yıldır bakanlık tarafından sürdürülen proje kapsamında ilçe genelinde 70 genç çiftçinin hibe desteğini aldığını söyledi.

Önceliği ihtiyaç durumuna göre belirlediklerini işaret eden Kaplan, proje sayesinde kırsalda üretime yönlendirilen vatandaşların gelire kavuştuğunu vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Serpil Yıldız Çiçekli Gercüş Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title