Haberler

Yüzde Yüz Engelsiz Müze"

Tu¨rkiye Beyazay Derneği, Engelliler Haftası kapsamında Beşiktaş JK Müzesini ziyaret etti.

Tu¨rkiye Beyazay Derneği, Engelliler Haftası kapsamında Beşiktaş JK Müzesini ziyaret etti.

Tu¨rkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, görme, işitme, bedensel ve zihinsel engellilerle 'yüzde yüz engelsiz' olan Beşiktaş JK Müzesini ziyaret etti.

Engelliler Haftası dolayısıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyleyen Ayva, bir spor kulübünün böyle bir çalışmayı yapmasını çok etkileyici bulduklarını ve burayı görmek istediklerini belirtti.

Müzenin engellilere yönelik tasarlanmasının çok faydalı bir çalışma olduğunu vurgulayan Ayva, "Beşiktaş tarihini merak eden engelliler için de böyle ince düşünülüp faydalı hale getirilmesi çok etkili bir şey. Engellilere yönelik bu güzel çalışma diğer kurumlara da örnek olması gerekiyor." dedi.

Beşiktaş JK Müzesi Müdürü Canan Cürgen, "Bizim burada tarihle ilgili olarak sergilediğimiz her obje bir bilgi olarak meydana getirilmiş bir koleksiyon. Bu bilgiyi toplumun her kesimini erişilebilir hale getirilmesi için müzede engelli ziyaretçilerimiz için bir tasarım oluşturduk ve tasarımı da bu doğrultuda yaptık." diye konuştu.

Fiziksel engelliler için katlar arası ulaşımdan, vitrin yüksekliklerine kadar tamamıyla erişilebilirlik standartlarına göre düzenlenen Beşiktaş JK Müzesi, görme engelliler için tüm alanı kapsayan başta hissedilebilir yol rotası olmak üzere düzenlemeler içeriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Engelliler Haftası Lokman Ayva Beşiktaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title