Haberler

Yunus Emre - Aşkın Sesi" Filminin İstanbul Galası Yapıldı

Büyük düşünür ve halk ozanı Yunus Emre'yi ve onun ilahi aşkını anlatan "Yunus Emre Aşkın Sesi" filminin İstanbul galası yapıldı İstanbul Valisi Mutlu: "Bu büyük insanı, inşallah bu film vesilesiyle bir kez daha yakinen tanımış olacağız" Eskişehir Valisi Tuna: "8 asır önce yükselen manevi mimarımızın.

Anadolu'nun yetiştirdiği büyük düşünür ve halk ozanı Yunus Emre'yi ve onun ilahi aşkını anlatan "Yunus Emre - Aşkın Sesi" filminin İstanbul galası yapıldı.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamındaki kalıcı eserler projesi çerçevesinde hayata geçirilen film, İstanbul Lüfti Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

Film öncesi "Yunus Emre - Aşkın Sesi" filmiyle ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Bu büyük insanı, inşallah bu film vesilesiyle bir kez daha yakinen tanımış olacağız. Emeği geçenlere, başta değerli valim, sayın ticaret odası başkanımız olmak üzere, ayrı ayrı herkesi yürekten kutluyorum. Fevkalade güzel bir program olduğu belli, galaya da çok yüksek oranda bir katılım var. Kültür şehrimiz İstanbul'dan, gene bir kültür şehrimiz olan Eskişehirimiz'e de selam ve sevgilerimi özellikle iletmek istiyorum" dedi.

Kızbaz: "En heyecanlandığım gösterim bu oldu"

Filmin yönetmeni Kürşat Kızbaz, gösterimden önce yaptığı konuşmada, dizlerini en çok titreten dakikaların, değerli topluluklara konuştuğu dakikalar olduğunu belirttikten sonra, "Kameranın arkasında kamera ekibiyle omuz omuza, güç güce, kameranın önündeki değerli oyuncularımla yürek yüreğe filmi çekmek herhalde biraz kolay gibi ama filmi bitirdikten sonra, belki de böylesi eserlerin gerçek sahibi olan, sizlerle paylaşma anı beni biraz hüzünlendiriyor, biraz duygusallaştırıyor ve oldukça heyecanlandırıyor" dedi.

Kızbaz, geceye katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Eskişehir Valisi Tuna: "Yunus'un aşka çağıran sesine kulak vermeliyiz"

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürüten Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ise filmin galasına katılanlar arasındaki sanatçı Orhan Gencebay'ı göstererek, "Yunus Emre - Aşkın Sesi filmini Orhan Babamızla izlemek bizim için ayrı bir keyif olacak" dedi.

Vali Tuna konuşmasına şöyle devam etti.

"Yunus Emre Eskişehir'den başladığı aşk yolculuğuna 'dağlar ile taşlar ile Mevlayı çağıran' sestir. Onun maneviyatına susamış gönüllerimiz için bir nefestir. Bizim Yunus'un işi, kalbinde aşk ateşi yakanlar iledir.  Zira bir dizesinde şöyle diyor; 'Aşksızlara verme öğüt, öğüdünden alır değil.' Ona göre aşıkların halini yine aşıklar bilir ve aşk gizli bir hazinedir. Yunus Emre gönüller yapmaya geldiği dünyaya, bu dünyayı ümitle yeşertmek için, bu dünyanın tam merkezine ilahi aşkı getirmiştir. Bunu anlamak için ise onun eserlerini okumak kafidir. Okurken de öyle yorum yapmaya, yormaya, yorulmaya hiç gerek yoktur. Kendisi açıkça söylemiştir Divan'ında: 'Yunus'un sözü şi'irden amma, aslı kitabdan.'

Aşkını ve şiirini besleyen ilahi kaynağını açıkça belirten Yunus'un değerler dünyasını geleceğe taşımak için önce onun aşka çağıran sesine kulak vermeliyiz. Onun sözlerindeki derin ve ince manayı, layıkıyla anlamalı ve anlatmalıyız.

Türk dünyasının 2013 kültür başkenti olan Eskişehir'de bu gayeyle bilimin, sanatın hemen her türünden eserler verilmesi yönünde gayret ediyoruz."

Valilerden, yönetmen ve oyunculara çiçek

İstanbul Valisi Mutlu ile Eskişehir Valisi Tuna, filmin gösteriminden önce sahneye çıkan ve birbirlerine sarılan yönetmen Kürşat Kızbaz, oyuncular Devrim Evin, Sinan Albayrak, Nesimi Kaygusuz, Tamer Levent ve Nilay Cafer'e çiçek takdim etti.

Film 10 Ocak'ta vizyona girecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hüseyin Avni Mutlu Güngör Azim Tuna Eskişehir Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (1)

Bas agrisi yaptibernacicek@gmail.com:

Tasavvuftan islamdan bihaber beseri aska baglanmis bi film hissetmiyosaniz yapmayin su isi arkadas

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title