Haberler

Yunanistan'da kara kuvvetleri için zorunlu askerlik 9 aydan 1 yıla çıkarılıyor

Güncelleme:

Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginliklerin ardından Atina silahlanma konusunda adımlarını sürdürüyor. Yunanistan'da kara kuvvetleri için 9 ay olan zorunlu askerlik süresinin mayıstan itibaren 1 yıla çıkarılacağı bildirildi. Yunanistan geçtiğimiz günlerde, ülkenin batısında kalan İyonya denizindeki kara sularını 6 milden 12 mile çıkarmıştı.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayiotopulos, Başbakan Kiryakos Miçotakis başkanlığında toplanan Dış ilişkiler ve Savunma Konseyi (KYSEA) Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

KARAR, MAYISTAN SONRA GEÇERLİ OLACAK

Kara kuvvetlerinde 9 ay olan askerlik görevinin 12 aya uzatılacağını belirten Panayiotopulos, bu kararın mayıstan itibaren geçerli olacağını aktardı.

Panayiotopulos, Miçotakis'in Silahlı Kuvvetlerin imkan ve personel düzeyinin geliştirilmesi talimatı doğrultusunda bu kararı aldıklarını söyleyerek, konuya ilişkin detaylı açıklamanın gelecek günlerde yapılacağını kaydetti.

DONANMA VE HAVA KUVVETLERİNDE 12 AY ZORUNLU ASKERLİK UYGULANIYOR

Başbakan Miçotakis, 13 Eylül 2020'de Selanik Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, orduya 2025'e kadar 15 bin personel takviyesi yapılacağını duyurmuştu. Yunanistan'da donanma ve hava kuvvetlerinde halihazırda 12 ay zorunlu askerlik uygulanıyor. Ülkede 19 yaşından büyük ve sağlıklı erkeklerin, askerlik hizmetini tamamlama zorunluluğu bulunuyor.

Kaynak: AA / Dünya

Yunanistan Haberler

500

Yorumlar (18)

CEM:

Güzel işte askeriye ye harcasınlar. Biraz daha borçlanırlar Almanya ya

19
1
yanıtYanıtla
Nurullah:

Biz askere her zaman hazırız yeterki devletimiz bize seferlik çağırsi yapsin ??????

15
4
yanıtYanıtla
PLATON:

Once ulkemizdeki abd kimligi tasiyanlar gitain.

yanıt3
yanıt2
Yesevi:

Platon gibi Yunan kimlikliler arkada kalmaya meyilli olabilir, biz Türk milleti Allah''ın izniyle her zaman göreve hazırız.

yanıt7
yanıt1
Adanali:

Tükürsek bogarız hayırdır kime şekil yapıyorsunuz 2 sene yap zorunlu asekerligi belki işe yarar

7
8
yanıtYanıtla
Çankırılı:

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE MILLETIN kazandığı kurtuluş savaşında yunan i eze eze yenmemize ragmen lozanda ismet ve chp kaybettirmistir.

6
2
yanıtYanıtla
Çankırılı:

Kurtuluş savaşı bir zaferdir . ama ismet lozanda tazminat olarak sadece karaağaç diye bir köy alabilmiştir ve 3 ü hariç tüm ege adalarını lozan ve paris antlaşmalarıyla yunana peşkeş çekmişdir

5
2
yanıtYanıtla
lsparta lı çelik bilek.:

doğru ama anlamazlar anladıkları tek dil bilmem neyin askeryiz kuru kuruya

yanıt3
yanıt0
KÜÇÜK İSTASYONDA DURMAYIN:

SENİN NÜFUSUN OLMUŞ 87 MİLYON. YUNANİSTAN''IN İSE 10. 8 MİLYON. SENİN 20-35 YAŞ GURUBU SADECE ''ERKEK'' NÜFUSUN 9. 6 MİLYON. YUNANİSTAN ASKERLİK SÜRESİNİ DEĞİL BİR YILA, ON YILA ÇIKARSA NE OLUR, ÇIKARMASA NE OLUR?

5
1
yanıtYanıtla
Çankırılı:

Egede ki yaklaşık 3000 adanın 2997 si lozan ve paris antlaşmalarında yunan a peşkeş çeken chp ve ismet tir türkiyenin

3
2
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title