Haberler

Yozgat'ta Suda Tasarruf Çağrısı Mahalle Çeşmelerinde Kuyruklar Oluşturdu

Yozgat'ta Hava Sıcaklıkların Artması, Göletlerde Su Seviyesinin Düşmesiyle Birlikte Vatandaşlar, Hem Suda Tasarruf Sağlamak Hem de Daha Kaliteli Su İçmek İçin Mahalle Çeşmelerine Akın Ediyor.

Yozgat'ta hava sıcaklıkların artması, göletlerde su seviyesinin düşmesiyle birlikte vatandaşlar, hem suda tasarruf sağlamak hem de daha kaliteli su içmek için mahalle çeşmelerine akın ediyor.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'in kuraklık dolayısıyla su kesintilerine gidileceğini ve halkın suda tasarruf etmesi uyarılarına destek veren duyarlı vatandaşlar, gece geç saatlere kadar otomobilleriyle mahalle çeşmelerinden su taşıyor. Mahalle çeşmesinden su taşıyan Yüksel Kepir, Göletlerde su seviyesinin düştüğünü, belediye başkanlarının her gün televizyonlardan, su tasarrufu çağrısında bulunduğunu belirterek, "Bizde bu çağrılara uyarak, içme suyumuzu mahalle aralarında boşa akan sulardan temin ediyoruz. Böylece suda tasarruf etmiş oluyoruz" dedi.

Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt, Yozgat merkezde su kesintilerine henüz başlamadıklarını ancak, havların bu şekilde kurak gitmesi durumunda her an başlayabileceklerini belirterek, "Biz haftada bir gün su kesintisine gitmeyi planlıyoruz. Şuana kadar yapmadık. Halkımızın suyu tasarruflu kullanmasını, bahçe sulamamasını, araç ve halı kilim yıkamamasını istiyoruz" dedi.

(ÖE-MÇ-Y)

30.07.2007 19:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title