Haberler

Yozgat E Tipi Kapalı Cezaevi Fabrika Gibi Çalışıyor

Yozgat E Tipi Kapalı Cezaevi, Kapılarını Basına Açarak İş-kur ve Halk Eğitim Merkezi İşbirliği ile Mahkumlar İçin Açılan Mesleki Eğitim Kurslarını Tanıttı.

Yozgat E Tipi Kapalı Cezaevi, kapılarını basına açarak İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile mahkumlar için açılan mesleki eğitim kurslarını tanıttı.

Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, Cezaevi Savcısı Akif Karakaş ve Cezaevi Müdürü Abdullah Akgün basın mensuplarına cezaevini gezdirerek açılan kurslar ile ilgili bilgiler verdi. Cezaevi toplantı salonunda gazetecilere bilgi veren Başsavcı Ertürk, Yozgat Ceza İnfaz Kurumu'nda 520 mahkumun kaldığını ifade ederek, "Mahkumların 11'i çocuk, 3'ü de kadın mahkumdur. Açılan kurslar sayesinde 200 civarında mahkum meslek sahibi yapıldı. Ayrıca mesleği ile ilgili sertifikaya kavuştu. Amacımız, suç

işleyerek cezaevine gelen vatandaşları tekrar topluma kazandırmaktır. Cezaevinden tahliye olan vatandaşlarımız, burada gördükleri kurs sayesinde dışarıda rahatça iş bulabilmekte, hatta kendisi işyeri açabilmektedir" dedi.

Cezaevinde berberlik, bilgisayar, halıcılık, kaynakçılık, aşçılık, karo-fayans döşemeciliği, konfeksiyon dikimi ve makine kursları gibi bir çok kursun bulunduğunu belirten Ertürk, "Bu kurslarımız Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur iş birliği ile açılmaktadır. Cezaevinde kalan mahkumlarımızın tamamı en az bir kurs görmektedir. Berberlik kursunu bitiren ve tahliye olan 90'a yakın vatandaşımız kendi işyerini açıp işletmektedir" şeklinde konuştu.

İş-Kur tarafından açılan kurslara katılan hükümlülere 96 YTL ücret ödendiğini söyleyen Başsavcı Ertürk, "Aynı zamanda kursiyerlerin sigortaları da yapılmaktadır. Cezaevinde en çok ilgi gören kurs, konfeksiyon dikim kursu. Biz burada nevresim üretimi yapıyoruz. Makine takviyesi yapıldığında her türlü konfeksiyon türünü de üretebilecek durumdayız. Şuan sadece nevresim üretiyoruz ve ürettiğimiz nevresimleri çevre illerdeki cezaevlerine, talep olduğunda da hastane gibi resmi kurumlarımıza da verebiliyoruz.

Kurslarımız genelde 20 kişilik olup yıl boyunca devam ediyor" diye konuştu.

(ÖE-ATÖ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title