Haberler

Yönetimde Şimdi Sıra Benim Şirketlerimiz Aileden Önemli

Feyhan Yaşar'ın Sürpriz Bir Kararla, "Yönetim Modelinde Ayrı Düşünme" Gerekçesiyle Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanlığından Ayrılmasıyla Bu Görevi Ablasından Devralan İdil Yiğitbaşı, "Bizim İçin 6 Bin Kişiye İstihdam Sağlayan Şirketlerimizin Sağlıklı Yürümesi, Aileden Daha Önemli. Yönetimde Sıra Bana Geldi. Bu Görev İçin Yeterli Deneyime Sahibim" Dedi.

Feyhan Yaşar’ın sürpriz bir kararla, "yönetim modelinde ayrı düşünme" gerekçesiyle Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanlığından ayrılmasıyla bu görevi ablasından devralan İdil Yiğitbaşı, "Bizim için 6 bin kişiye istihdam sağlayan şirketlerimizin sağlıklı yürümesi, aileden daha önemli. Yönetimde sıra bana geldi. Bu görev için yeterli deneyime sahibim" dedi.

YAŞAR Holding’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, "Başta kurucumuz ve Onursal Başkanımız Selçuk Yaşar olmak üzere ortaklarımız holding yönetim kurulunda değişime gerek gördüler. Holdingi yönetme sırası, nöbet bana geldi. Aile birliği elbette önemli ama bizim açımızdan Yaşar Topluluğu şirketlerinin sağlıklı yola devam etmesi çok daha öncelikli" dedi.

Abla gitti, o geldi

İdil Yiğitbaşı, ablası Feyhan Yaşar’la aralarında ortaya çıkan "yönetim anlayışı farkı" nedeniyle holdingde gerçekleşen yönetim değişikliği sonrası ilk kez basının karşısına çıktı. Amacının yeni yönetim kurulunu tanıtmak olduğunu belirten Yiğitbaşı, sorular üzerine yönetimdeki değişimi de anlattı. Yiğitbaşı, şunları söyledi: "Böyle bir değişim önceden planlanmış değildi. Ortaklarımız bu değişimi gerekli gördü. Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı benim devralmam istendi. Ben de kendimi buna hazır hissettim."

Yeterli deneyim var

Ablası Feyhan Yaşar’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde, 5 yıl boyunca Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığını hatırlatan İdil Yiğitbaşı, şöyle konuştu: "Yaşar Grubu şirketlerinde ve holdingte uzun süredir görev yapıyorum. İcra görevlerim de oldu, holding yönetim kurulunda da epey zamandır varım. Yani, holding başkanlığı için yeteri kadar deneyim sahibiyim. Onursal Başkanımız Selçuk Yaşar’ın yol göstericiliğinde, yeni yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımla Yaşar şirketlerini daha ileri taşımak için çalışacağım."

Yaşar şirketleri önemli

Bir soru üzerine, "aile birliğine önem vereceğini" vurgulayan İdil Yiğitbaşı, şu değerlendirmeyi yaptı: "1954 yılında DYO’yla yola çıkan Yaşar Holding ve topluluk şirketleri, yaklaşık 6 bin kişiyi istihdam ediyor. Çalışanlarımızla, paydaşlarımızla, müşteri ve tüketicilerimizle Türkiye’de önemli bir yere sahibiz. Artık bizim için önemli olan şirketlerimizi, topluluğumuzu sağlıklı şekilde geleceğe de taşımak. Yani, şirketlerimizin sağlıklı yola devam etmesi, bizim için daha önemli."

Ne oldu da değişti

İdil Yiğitbaşı, "Holdinginizde aile fertleri arasında yaşanan nöbet değişimi sizin için sürpriz oldu mu?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Şirketlerde aile fertleri de dönem dönem farklı roller alabilir. Yaşar Holding’te yaşananı da aile fertleri arasında nöbet değişimi şeklinde görmek gerek. Bugün Yönetim Kurulu Başkanlığı nöbeti bana uygun görüldü. Biz verilen görevi yaparız. Yarın bakarsınız benim için de farklı görevler, roller gündeme gelebilir."

Selim Yaşar holding yönetimine döner mi

İDİL Yiğitbaşı, "Yaşar Holding’te ilk aile içi ayrılık Selim Yaşar’la gündeme gelmişti. Şimdi son gelişmeler sonrası Selim Yaşar’ın holdinge geri dönmesi söz konusu olabilir mi sorusuna, "Şu anda böyle bir konu gündemde değil. Gelecekte ne olur onu bilemem" yanıtı verdi.

Büyük hissedar babam kardeşler eşit hissedar

YAŞAR Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, holdingin hisse yapısı ile ilgili soruları şöyle yanıtladı:

Halka açık şirketleriniz var ama Yaşar Holding halka açık değil. Ailenizin hisse dağılımı nasıl?

- Büyük hisse elbette babamız, kurucumuz Selçuk Yaşar.Çocuklar olarak üç kardeş eşit hisselere sahibiz.

Başka bazı gruplarda aile fertlerinden hisse satanlar oldu. Sizin grupta böyle bir şey sözkonusu mu?

- Hayır, hiçbirimiz hisse satmadık.

Feyhan Hanım şirketlerin yönetim kurullarında

Feyhan Yaşar, holding yönetim kurulunda artık görünmüyor. Şirketlerde görevi var mı?

- Elbette, şirketlerimizin yönetim kurullarında bulunuyor.

Yaşar’ın yeni yönetim kurulunda kimler var

İDİL YİĞİTBAŞI: 5 yıldır Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı’ydı. Ablası Feyhan Yaşar’ın ayrılmasıyla birlikte Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

YILMAZ GÖKOĞLU: 1983’ten beri Yaşar Holding’te bulunuyor. 2007 yılından beri de yönetim kurulunda var.

MEHMET AKTAŞ: 1995 yılında katıldığı Yaşar Grubu’nda 2007 yılından beri CEO olarak görev yapıyor. Şimdi yönetim kuruluna da girdi.

HASAN GİRENES: 1985’te Pınar Yem’de üretim mühendisi olarak katıldığı Yaşar Holding’te halen Tarımsal Üretimden Sorumlu Başkan Yardımcılığını yürütüyor. Yeni dönemde yönetim kuruluna da girdi.

MEHMET KAHYA: Geçmişte Sabancı Grubu’nun bazı şirketlerinde görev aldı. Yaşar Holding’e 2001’de DYO Genel Müdürü olarak katıldı. Halen kendi şirketi Kronus’la iş dünyasındaki faaliyetlerini sürdürüyor. Şimdi Yaşar Holding yönetim kurulunda da var.

NESLİHAN TOMBUL: Yaşar Holding’le Irwing Trust Compnay’deki (şimdiki adı The Bank of Neww York Mellon) görevleri sırasında grubun eski bankası Tütünbank’la (sonra Yaşarbank oldu ve 2001 krizi sırasında el konuldu) işbirlikleri döneminde tanıştı. Halen moda endüstrisine danışmanlık yapıyor. Yaşar Holding yönetim kuruluna yeni katıldı.

SERVET TOPALOĞLU: Real, Tansaş, Carrefour’daki görevleriyle perakende sektöründe yakından tanınıyor. Yaşar Holding yönetim kuruluna yeni katıldı.

Pınar bayrağı dışarda üretimle dalgalanacak

İDİL Yiğitbaşı, yeni dönem hedeflerini anlatırken, "Pınar ürünleri yurtdışında ülkemizi başarıyla temsil ediyor. Pınar’ın yurtdışında üretime dönük yatırım yapması daha önceleri gündemimize gelmişti. Şimdi yeni dönemde hedefim bu konuda somut adım atabilmek. Yeniden bu konu gündemimize alabiliriz" dedi.

Üçüncü kuşak için belki özel çalışma gerekecek

İDİL Yiğtbaşı, Yaşar ailesinin üçünü kuşağına dönük sorulara şu yanıtları verdi:

Selçuk Yaşar’ın kaç torunu var?

- Selim Bey’in, Feyhan Hamın’ın ve benim ikişer çocuğumuz var. Yani, üçüncü kuşak 6 kişi.

Üçüncü kuşağın şirketlerde, Yaşar Holding’te görev almasına ilişkin özel kurallarınız var mı?

- Henüz çalışma çağına gelen yok. Yalnız, önümüzdeki dönem için bu konuda dünyayı da örnek alarak kuralları yazılı hale getirmemiz gerekecek.

Gıdada işler iyi gidiyor

YAŞAR Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Mehmet Aktaş, bir soru üzerine şu değerlendirmeyi yaptı: "Grubumuzun cirosunda önemli yer tutan gıdada kriz yüzünden kayıp yok. İlk üç ayda Pınar Süt’ün operasyonel kárlılığı yüzde 55 arttı. Boya da inşaat tarafında pek sorun yok, sanayi tarafında ise üretim hızına bağlı seyir var. Beyaz eşya, otomotiv üreticileri üretimi yavaşlatınca boya satışları düşüyor, artınca artıyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title