Haberler

Yönetim Kurulunda Kadın Derneği Borsa İstanbul evsahipliğinde kota konulu münazara düzenledi

Güncelleme:

Yönetim Kurulunda Kadın Derneği (YKKD), "İŞ DÜNYASI TARTIŞIYOR! KOTAYLA MI? KOTASIZ MI?" başlıklı bir münazara düzenledi. Bu toplantı, Avrupa Birliği Yerel STK'lar hibe fonu kapanış etkinliği kapsamında gerçekleştirildi.

YKKD Eş Başkanı Burçak Güven'in moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda iş dünyasının önde gelen isimleri münazara masasına oturdu ve yönetim kurullarında cinsiyet eşitliği sağlanması yolunda kota konusunu tartıştı.

Yönetim Kurulunda Kadın oranında Fransa ve Belçika, her iki ülkede de kota uygulaması desteği ile %42,1 oranı ile dünya lideri ülkeler iken dünyada kota olmayan ülkeler arasında %36,7 oranı ile İsveç 1. sırada geliyor. Yönetim Kurulunda kadın oranında İngiltere, 8 yılda %12,5'dan %29'a gelerek dünyada kota uygulaması olmadan en hızlı yol kateden ülke oldu. Türkiye ise 8 yılda yalnızca 4 puanlık yol katetti (%11,4'den %15,9'a). Düzenlenen münazarada "Yönetim Kurulunda Daha Çok Kadın" projesini yürüten dernek, pek çok ülkede yönetim kurullarında cinsiyet eşitliği yolunda başarı getiren kota uygulamasının Türkiye için de bir çözüm olup olmayacağının cevabını aradı.

Yönetim Kurulunda Kadın Derneği Borsa İstanbul evsahipliğinde kota konulu münazara düzenledi

"İŞ DÜNYASI TARTIŞIYOR! KOTAYLA MI? KOTASIZ MI?" başlıklı münazarada konuşmacılar, temelde karar mekanizmalarında eşit cinsiyet temsiline en kısa zamanda ulaşabilmek için neler yapmalıyız sorusunun cevabını aradı. Oturuma, kota savunucuları olarak YKKD Başkanı, Insead Business School Yönetici Koçu Hande Yaşargil, YKKD Danışma Kurulu Üyesi, YKKD Danışma Kurulu Üyesi, Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü ve YKKD Yönetim Kurulu Üyesi, İBB Başkan Danışmanı, Duman Yönetim Danışmanlık Kurucusu Yiğit Oğuz Duman kota karşıtları olarak YKKD Danışma Kurulu İkinci Dönem Başkanı, MV Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muzaffer Akpınar, YKKD Danışma Kurulu Üyesi, MY Executive Yönetici Ortak Müge Yalçın ve YKKD Danışma Kurulu Üyesi, ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı, ARGÜDEN Yönetişim Akademisi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Yılmaz Argüden konuşmacı olarak katıldı.

Yönetim Kurulunda Kadın Derneği Danışma Kurulu Dördüncü Dönem Başkanı, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin ise yaptığı açılış konuşmasında iş dünyasına çağrıda bulundu: "8 sene önce %11 olan Yönetim Kurulunda Kadın oranı bugün %15,9. Bu ilerleme performansı kabul edilemez. İş dünyasının en üst düzey yöneticilerine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bugün bu ufuk turu sonrasında kendi kurumlarımızın doğrularını bulalım ve bu konuya artık bir performans kriteri konusu olarak yaklaşalım. Elimizi taşın altına koyalım. Bu bir kadın meselesi değil ekonomik, toplumsal ve insani bir meseledir."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title