Haberler

Yök, Almanya'da Fetö'nün Darbe Girişimini Anlatacak

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yarın Almanya'da FETÖ'nün darbe girişimini anlatacak.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yarın Almanya'da FETÖ'nün darbe girişimini anlatacak.

Prof. Dr. Saraç, Almanya Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Prof. Johanna Wanka ile görüşmek üzere yarın, Almanya'ya bir günlük resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Ziyarette, başta Türk-Alman Üniversitesi olmak üzere iki ülkenin yükseköğretim alanındaki ortak işbirliği konuları görüşülecek. Yapılacak toplantıda, Alman Bakan Wanka'ya FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Türk yükseköğretim sisteminde yaşanan gelişmeler ile akademik camianın bu örgütten arındırılmasına yönelik alınan kararlar ve atılan tüm adımlar anlatılacak.

Haksız eleştirilerin önüne geçilmesi hedefleniyor

YÖK, rektörlerden oluşan ekipleri, uluslararası eğitim faaliyeti yürüten kurumlara heyetler halinde göndererek, yurt dışındaki yükseköğretim odaklı tüm kişi, kurum ve kuruluşları yerinde bilgilendirme ve aydınlatma çalışmalarını sürdürüyor.

Bu heyetlerin çalışmaları ile 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları, Türkiye'deki akademik camianın FETÖ/PDY terör örgütünden arındırılmasına yönelik alınan kararları ve atılan tüm adımları muhataplarına anlatarak, haksız eleştiri ve açıklamalar yapılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, 15 Temmuz sonrası 17 büyükelçi ile görüşme gerçekleştirdi. YÖK'te ayrıca 17 Ağustos'ta, 64 ülkeden yaklaşık 100 eğitim müşavirinin katıldığı FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ayrıca Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) heyeti, Prof. Dr. Saraç'ı ziyaret etti. Heyete, Türk yükseköğretim sisteminde yaşanan son gelişmeler ve alınan kararlara ilişkin bilgi verildi.

Yükseköğretimde yaşananlar anlatıldı

Büyükelçilerle yapılan görüşmelerde, eğitim müşavirleri ile YÖK'te düzenlenen bilgilendirme toplantısında ve AGİTPA heyetinin YÖK'ü ziyaretinde, yaşanan bu olumsuz sürecin üniversitelerin kurumsal yapısını zedelemesine izin verilmeyeceği ve eğitimin hiçbir şekilde aksamayacağı vurgulanarak, Türk yükseköğretimine güvenilmesi gerektiği mesajı iletildi.

Saraç, geçen ay Avrupa Üniversiteler Birliğinin (EUA) Brüksel'de yer alan merkezine giderek, EUA Yönetim Kurulu Başkan Prof. Dr. Rolf Tarrach ve bazı EUA üyeleri ile 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türk yükseköğretim sisteminde yaşanan gelişmeler ile alınan kararları anlattı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, yurt dışı ziyaretler gerçekleştirerek, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları, bu süreç sonrasında akademik camiaya ilişkin alınan kararları Avrupalı muhataplarına anlatarak, haksız eleştiri ve açıklamalar yapılmasının önüne geçmeyi hedefliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Johanna Wanka Yekta Saraç Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title