Haberler

YKY 2012 Kitapları

Yapı Kredi Yayınları'ndan 2012 ilk kitapları çıktı.

Osmanlı Hanedanı Üstüne İncelemeler

Seçme Makaleler II

Büyük ölçüde arşiv belgelerine dayanan Osmanlı Hanedanı Üstüne İncelemeler kitabında birçok konu aydınlığa kavuşturuluyor, hiç bilinmeyen özellikler ilk kez açığa çıkartılıyor, altı yüzyıl boyunca hanedanın yaşadığı değişim gözler önüne seriliyor. Hepsi de yorulmak bilmez bir bilim adamının usta kaleminden dile getiriliyor.

Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Osmanlı Hanedanı Üstüne İncelemeler kitabı, Cumhuriyet dönemi tarihçiliğimizin öncü adlarından İsmail Hakkı Uzunçarşılı'nın makalelerinden oluşuyor. Bu kitapta Osman Gazi'den II. Abdülhamid'e kadar Osmanlı hanedanı mensuplarının hem özel hem kamusal kimliklerine ilişkin kısalı uzunlu otuzu aşkın inceleme bir araya getiriliyor. Erken dönem padişahlarının vakfiyeleri; II. Murad'ın uzun vasiyetnamesi; Cem Sultan'ın Avrupa'daki macerasına ilişkin belgeler; Şehzade Korkud'un heyecan dolu hayat hikayesi; Memluk sultanlarına sığınan Osmanlı şehzadeleri; babası Kanuni Sultan Süleyman'a karşı ayaklanan Şehzade Bayezid'le ilgili belgeler; III. Mehmed'in oğlu Şehzade Mahmud'un ölümü; III. Selim'in şehzadeliği sırasında Fransa Kralı XVI. Louis ile mektuplaşması; III. Selim'in veziriazam Koca Yusuf Paşa ile ilişkisi; 1876'da üç ay padişahlık yapan V. Murad'ı Avrupa'ya kaçırma girişimi; V. Murad'ı yeniden tahta çıkarmak için kurulan K. Skalyeri – Aziz Bey Komitesi; V. Murad'ın son hastalığı ve ölümü; II. Abdülhamid'in 1909'da tahttan indirilişi, Selanik'teki sürgünlüğü, İstanbul'a dönüşü ve ölümü.

Osmanlı Hanedanı Üstüne İncelemeler

İsmail Hakkı Uzunçarşılılı

Seçme Makaleler II

50 TL, 631 Sayfa

Yapı Kredi Yayınları

Son Deha

Theodor W. Adorno

Frankfurt Okulu ya da Eleştirel Kuram olarak bilinen düşünce hareketlerinin ilk akla gelen isimlerinden olan Theodor W. Adorno, iki Dünya Savaşı, Stalin Diktatörlüğü, Soğuk Savaş ve öğrenci hareketleri gibi olaylara sahne olmuş, çalkantılı yirminci yüzyılın en önemli tanıklarındandır da aynı zamanda.

Adorno'nun son öğrencilerinden olan ve onun da kimi başka çağdaşları gibi biyografi türüne güvenmediğini iyi bilen Detlev Claussen, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Son Deha Theodor W. Adorno kitabında düşünürün ağırlıklı olarak mektup, aforizma, eleştiri gibi, kitapları kadar iyi bilinmeyen "metinlerini konuşturmaya ve onları sonsuza uzayıp giden ikincil kaynaklar yığınının ardından özgün halleriyle öne çıkarmaya"ya odaklanıyor. Bir yandan da bu süreçte yirminci yüzyılın bütün keskin siyasi dönemeçlerini, entelektüel tartışmalarını ve açmazlarını titiz bir araştırma ve çözümlemeyle yeniden oluşturmayı da başarıyor.

Son Deha

Detlev Claussen

Çeviren: Dilman Muradoğlu

32 TL

469 Sayfa

Yapı Kredi Yayınları

Herşey Dün Gibiydi

"Kayıp şair" bulundu, "kayıp okur" aranıyor

1980'lerde çıkardığı iki kitap (İstanbul'un Ağır Sultanları, Tekkede Bahar) ile şiire hayat verenlerin başında gelmişti Mehmet Müfit. Şimdi, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Herşey Dün Gibiydi derken, suların üstüne yeterince köprü kurulmadığını söylercesine, "İki Eski"ye "Üç Yeni" ekleyerek, "Merhaba!" diyor okurlarına.

"Kayıp şair" bulundu, "kayıp okur" aranıyor!

"Sahi ben neden şiir yazıyorum? Arınmak için, evet arınmak için yazıyorum. Bazıları bunu garip karşılayabilirler, anlamayabilirler. Varsın anlamasınlar: onlar ki edebiyatın şef garsonlarıdır, politikanın yıkayıcıları, yağlayıcılarıdır, şiirin soluna düştüklerini sanırlar hep (oysa hayatın sağına düşmüşlerdir, farkında değiller), yapma çiçek tüccarlarıdır, kitap aralarında şiir kuruturlar, zenaatçıdırlar yani. Ben şunu biliyorum ve inanıyorum ki, şiir, ne edebiyata özenilerek yaratılır ne de politikayı kopya ederek. Çünkü edebiyat olsun, politika olsun, şairleri evlat kabul etmiş ama şairler onları baba kabul etmemiştir."

Herşey Dün Gibiydi

Mehmet Müfit

19 TL

273 Sayfa

Yapı Kredi Yayınları

Yapı Kredi Yayınları'nın kültür ve sanat dergisi

Sanat Dünyamız'ın 126. sayısı çıktı

1974 yılından beri kesintisiz yayımlanmakta olan Sanat Dünyamız sergiler, sanatçılar, sanat kuramları üzerine güncel, derinlikli içeriği ve yüksek kaliteli baskısıyla Türkiye'nin önde gelen dergisi olmayı sürdürüyor.

Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan Sanat Dünyamız'da sanatın ve hayatın içinden metinler meraklı tüm okurlara hitap etmeye yeni yılın ilk sayısında da devam ediyor.

Bashir Borlakov,'un 22 Kasım-21 Ocak tarihleri arasında Pilot Galeri'da yer alan "Meksika Rüyaları" isimli solo sergisini Süreyyya Evren değerlendirdi.

Efe Murad monokromatik üzerine araştırmaları arasında Soyut dışavurumculuk akımının önemli isimlerinden Barnett Newman'ı değerlendirdi.

Beden, performans sanatının ana ögesi ve ana kavramı. Rıfat Şahiner, örnek işler üzerinden bu sanat türünü ve kavramını inceledi.

Bilge Alkor'un yağlıboya eserlerinden ve fotoğraflarından oluşan "Meleklerin ve şeytanların aynalarında-İnsanlığın halleri" adlı sergisi 44a Sanat Galerisi'nde yer aldı.

Süreyyya Evren çağdaş sanatın el attığı meseleleri politik, felsefi ve sosyolojik bağlamda incelemeyi sürdürüyor.

Galeri Non'un yöneticisi Derya Demir'in deneyimleri ve çalışmaları, günümüzde İstanbul'un uluslarası bağlamda güncel sanatla ilişkilerini aktaracak nitelikte.

Dan Graham Protocinema'daki ilk kişisel sergisi için İstanbul'daydı.

SAHA Türkiye'de çağdaş sanata artan desteğin somut örneklerinden biri olarak çalışmalarına başladı. Evrim Altuğ'nun SAHA'nın misyonu ve çalışmaları üzerine sorularını, derneğin genel sekreteri Merve Çağlar cevapladı.

Özcan Ağaoğlu'nun "İranabak" adlı fotoğraf projesi kitap olarak yayımlandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Hakkı Uzunçarşılı Yapı Kredi Bankası Osman Gazi İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title