Haberler

"Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü 2011"

"Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü 2011" sahiplerini buldu.

Bursa'ya önemli değerler kazandıran gazeteci, yazar ve araştırmacı Yılmaz Akkılıç'ın adını yaşatmak için ikincisi düzenlenen

"Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü 2011" sahiplerini buldu.

Uğur Mumcu Sahnesi'nde düzenlenen törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Yılmaz Akkılıç'ın eşi Yener Akkılıç, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı ile çok sayıda davetli katıldı.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, yaptığı konuşmada "Yılmaz Akkılıç sağlığında onsuz yapamadığımız, meslek büyüğümüz, dostumuz ağabeyimizdi. Kaybettikten sonrada benim için öyle olmaya devam etti" dedi.

Yılmaz Akkılıç'ı saygıyla, özlemle andığını söyleyen Kolaylı, araştırmaları ödülünün de sonsuza dek sürmesini, sonsuza dek bilime ve Bursa'ya hizmet etmesini dilediğini belirtti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise Yılmaz Akkılıç'a "ağabeyimiz" diyerek " Onu kaybedeli tam 2 yıl oldu, her geçen yıl onun yokluğunu çok daha fazla hissediyoruz."dedi. Akkılıç'ın hayata değer katmanın önemine inanmış bir insan olduğunu vurgulayan Bozbey, "Yılmaz ağabeyimiz nefes aldığı her an bu kente değer katmış bir insandı." ifadesini kullandı.

Akkılıç ailesi başta olmak üzere Nilüfer Belediyesi ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte "Yılmaz Akkılıç Bursa araştırmaları Ödülü 2011" sahiplerine verildi.

2011 yılında 17 eserin yer aldığı yarışmada Yüksek Lisans/Doktora Tezi alanında "İnovasyon Sistemleri ve Ekonomik Gelişme; Bursa Bölgesi İmalat Sanayinde İnovasyon Süreçleri Üzerine Bir alan araştırması" başlıklı doktora tezi ile Dr. Cem Okan Tuncel ödüle layık görülürken, akademi dışı alanında aynı ödülü "Bursa ve Resim Sanatı Tarihi" başlıklı araştırma ile Yelda Ertürk ödül aldı.

"Yılmaz Akkılıç Bursa araştırmaları Ödülü"nün teşvik ödüllerini ise Yüksek Lisans/Doktora tezi alanında "Uludağ'daki Periglasiyal Süreçlerin Yerşekillerinin ve Bunları Denetleyen etmenlerin İncelenmesi" başlıklıklı Yüksek Lisans tezi ile Muhammet Zeyney Öztürk ve "Yerel Basında Sağlık Olgusu-Mustafakemalpaşa/Bursa 1952-1961" başlıklı araştırma ile Dr. Murat Çubukçu ile Halit Ersöz aldı.

- BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Mustafa Bozbey Yılmaz Akkılıç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title