Haberler

Yıllardır Beklenen Albümü Çıktı!

Güncelleme:

Türkiye'de soul, blues ve rock'n roll denince akla ilk gelen, hayatını müziğe adamış bir isimdir Alper Cengiz.

1995 yılında kurduğu Soul Stuff grubu ile adı geçen bu türlerin en iyi örneklerini, Türkiye'nin birçok sahnesinde, yıllardır düşmeyen yüksek enerjisi ile yorumlayarak, geniş kitlelerin beğenisini kazandı. Müzikle geçen hayatı boyunca kendi dünyasında biriktirdiklerini insanlara sunmak ve paylaşmak için stüdyoya giren müzisyen, başta hayranı olduğu MFÖ grubundan Fuat Güner, Turhan Yükseler, Soul Stuff, Rhythm of the Universe Choir (Boston), Targan Türe (Nefes), Arda Algül, Ozan Musluoğlu, Batur Yurtsever (Foma), Levent Candaş (Dilemma), Nedim Ruacan (Dilemma), Metin Türkcan (Şebnem Ferah) gibi birçok önemli müzisyen ve dostları ile ilk maxi-single'ını tamamladı.

İLK KLİP HAYAL KAHVESİ'NDE ÇEKİLDİ..

Yönetmenliğini Duygu Güzelmeriç'in yaptığı albümün ilk klibi, müzisyenin yıllardır Soul Stuff grubu ile aralıksız sahne aldığı Hayal Kahvesi Beyoğlu'nda 'Rüya' adlı parça için çekildi. Albümde bu şarkıyı Fuat Güner ile seslendiren müzisyene ilk klibinde, sevilen dizi oyuncusu Güneş Zavrak eşlik etti. Alper Cengiz'in kendi adını taşıyan maxi-single'ında bir diğer sürpriz isim ise ünlü oyuncu Engin Günaydın!

ALPER CENGİZ'İN BAŞARILARI..

Alper Cengiz, 2007'de İngiliz devlet televizyonu BBC'nin Elvis Presley'in ölümünün 30. yılı anısına Londra'da düzenlediği ve tüm dünyayı kapsayan 'WORLD'S GREATIST ELVIS' adlı TV yarışmasında binlerce aday arasından seçilerek finalde yarışmaya hak kazandı ve dünyaca ünlü Rock efsanesi olan URIAH HEEP, THE BLUES BROTHERS BAND, CHUCK BERRY gruplarıyla da aynı sahneyi paylaştı. 2008 tarihinde Alper Cengiz'in solist olarak yer aldığı, ANKARA KENT ORKESTRASI, BİLKENT YAYLI GRUBU ile birlikte sahne aldığı yaklaşık 40 kişilik bir orkestra ile 'YÜZYILIN SANATÇILARI KONSERLERİ DİZİSİ NO.1 ELVİS PRESLEY, NO.2 BEATLES' konserlerini gerçekleştirdi.

Deyim yerindeyse 'yarım albüm' niteliğindeki, söz ve müziği kendisine ait 5 Türkçe parçadan oluşan bu çalışmanın hiç kuskusuz devamı da gelecek. Alper Cengiz, 'We Play' etiketi ile dijital platformlardaki ve raflardaki yerini aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şebnem Ferah Fuat Güner Türkiye Boston Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title