Haberler

Yiğidoların "Derdi" Bitmiyor

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan haftalarda beklenenden uzak bir performans sergileyen ve henüz galibiyeti bulunmayan Medicana Sivasspor, forvet hattında da sıkıntı yaşıyor.

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan haftalarda beklenenden uzak bir performans sergileyen ve henüz galibiyeti bulunmayan Medicana Sivasspor, forvet hattında da sıkıntı yaşıyor.

Ligde 8 haftada 2 mağlubiyet ve 6 beraberlik alan kırmızı-beyazlı ekipte Trabzonspor maçı öncesinde sakat futbolcuların sayısının çokluğu teknik direktör Sergen Yalçın'ı düşündürmeye başladı.

Takımdaki vasat performansıyla dikkati çeken ve Yalçın'ın "takımda düşünmüyoruz" diyerek kadro dışı bırakıldığını açıkladığı forvet Batuhan Karadeniz'in yanı sıra golcü oyuncular Jerenimo Barrales ile Michael Eneramo'nun da sakat olması Yiğidolar'ı forvetsiz bıraktı.

Barrales'in sakatlık şoku

Sezon başında büyük umutlarla takıma transfer edilen ve geçen sezon attığı 17 golle Yunanistan Ligi'nin gol kralı Jeronimo Barrales, Medicana Sivasspor'un ligde geçen hafta Kasımpaşa ile oynadığı karşılaşmada sakatlanarak takımını yalnız bıraktı. Sağ ön çapraz bağlarının koptuğu öğrenilen ve cumartesi günü İstanbul'da ameliyat olması beklenen Barrales'in en az 4-6 ay arasında yeşil sahalardan uzak kalacağı kaydedildi.

Yiğidoların sezon başında yeniden kadrosuna dahil ettiği Nijeryali forvet Michael Eneramo ise fazla kiloları ve sakatlığı nedeniyle ligde henüz forma şansı bulamadı. Sakatlığı süren Eneramo'nun Trabzonspor maçında forma şansı bulup bulamayacağı ise sağlık ekibinin vereceği raporla belirlenecek.

Forvet hattında yaşanan sıkıntının yanı sıra sol arka adalesinde birinci derece zar yırtığı tespit edilen ve en az 3 hafta sahalardan uzak olacağı belirtilen orta saha oyuncusu Yekta Kurtuluş da Trabzonspor maçında sahadaki yerini alamayacak.

Öte yandan bir dava için İtalya'da bulunan ve çalışmalara katılamayan Brezilyalı sağ bek Cicinho'nun da Trabzonspor maçında forma giymesi beklenmiyor.

Yeniler fazla katkı sağlayamadı

Sivasspor'da bu sezon kadroya dahil edilen 11 futbolcu, geride kalan haftalarda takıma beklenen katkıyı sağlayamadı.

Ligde geride kalan haftalarda, yeni isimlerden Litvanyalı kaleci Setkus tüm maçlarda oynama şansı bulurken, Erkan Kaş 7, Barrales ve Abalo 6, John Boye, Hakan Özmert 5, Yekta Kurtuluş, Yiğit İncedemir ve Orhan Gülle 3, Beykan Şimşek ise 2 lig maçında forma giydi.

Sivasspor'un sezon başında transfer döneminde kadrosuna kattığı 11 futbolcunun ligdeki performansı şöyle:

Futbolcu Maç Süre Ernestas Setkus 8 720 Yekta Kurtuluş 3 107 John Boye 5 341 Hakan Özmert 5 224 Yiğit İncedemir 3 146 Orhan Gülle 3 72 Daniel Abalo Paulos 6 234 Beykan Şimşek 2 46 Erkan Kaş 7 543 Djakardja Kone 5 450 Jerenimo Barrales 6 384

Kaynak: AA / Yerel

Michael Eneramo Trabzonspor Sivasspor Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title