Haberler

Yevmiyeyle Çalıştığı İş Yerinin Sahibi Oldu

Güncelleme:

Kırşehir'de yevmiyeyle çalıştığı yufkacı dükkanını devralarak kadın girişimcilere örnek olan Zeliha Dağdelen, ev hanımı arkadaşlarına da iş imkanı sağladı.

Eşi emekli olmadan önce yastık yorgan dikerek evinin geçimine katkı yapan Zeliha Dağdelen (52), sonraki zamanlarda Kırşehir'in Mucur ilçesinde aşçılık kursuna giderek kendini geliştirdi. Kırşehir merkeze yerleştiklerinde Yenice Mahallesinde yufka yapılan bir dükkanın sahibi olan arkadaşına yardıma gitmeye başlayan Dağdelen, daha sonra burada yevmiyeyle haftada 2-3 gün çalışmaya devam etti. Dağdelen, arkadaşının işletmeyi devretmeye karar vermesi üzerine kredi çekerek burayı devraldı. Yaklaşık 1,5 yıldır yufkacı dükkanını işleten Dağdelen, yanına aldığı 4 ev hanımına da iş imkanı sağladı.

"BAŞKA KADINLARIN İŞ SAHİBİ OLMASINA KATKI SAĞLADIM"

Zeliha Dağdelen, yaptığı açıklamada, azimli bir insan olduğunu, evde boş boş oturmayı sevmediğini belirterek, bir süre dikiş nakış işi yaptıktan sonra arkadaşının işletmesinde yevmiyeyle çalışmaya başladığını anlattı. İşletmeyi devraldıktan sonra ürünleri çeşitlendirdiğini söyleyen Dağdelen, yufka ekmek, gözleme, mantı, baklava, börek yaparak sattıklarını dile getirdi.

Dağdelen, "Burası arkadaşımın dükkanıydı. 'Gelip çalışmak ister misin?' dedi, ben de kabul ettim. Haftada 2-3 gün yardıma geliyordum. Daha sonra 3 yıl yevmiyeyle devam ettim. Arkadaşım iş yerini devretmek istediğini söyledi ve bana teklif etti. Eşime danışarak burayı devraldım. Burayı işletmeye başladık. Kredi borcunu da ödedik. Ev hanımı arkadaşlarıma iş vererek başka kadınların iş sahibi olmasına katkı sağladım" dedi.

"YURTDIŞINA DA GÖNDERİYORUZ"

Zeliha Dağdelen'in eşi İbrahim Dağdelen de eşinin iş yerinde temizlik, müşteriyi karşılama ve yufkaları sulama gibi işleri yaptığını anlattı.

İşlerinin gayet iyi olduğunu ifade eden Dağdelen, çevre illere, hatta gurbetçiler aracılığıyla yurt dışına yufka, kadayıf, erişte gönderdiklerini aktardı.

Dağdelen, "Arkadaşı devredeceğini söyleyince eşim bana danıştı, 'birlikte çalıştıralım.' dedi. Ben de emekli olmuştum. Hoş karşıladım ve yardımcı olmaya çalıştım. Eşimin azmi ve becerisiyle iş yeri sahibi olduk" diye konuştu.



Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İbrahim Dağdelen Kırşehir Yenice Mucur Yaşam Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title