Haberler

    Yeşilin 10göz Alıcı ve Popüler Tonu!

    Her renk gibi yeşil de birbirinden farklı ve neredeyse sınırsız denilebilecek kadar çok geniş bir ton yelpazesine sahip. Peki 2018’in trendlerinden biri olan yeşil rengin hangi tonu bugünlerde dekorasyonlarda daha çok öne çıkıyor? İşte yaşam alanlarında örnek kullanımlarıyla birbirinden taze ve popüler yeşil tonları...

    Yeşil tonları bugünlerde dekorasyon modasının en gözde renklerini oluşturuyor çünkü yaşam alanlarınızda yeşilin farklı formlarını kullanarak hem çağdaş, hem çarpıcı ve sıra dışı, hem dinlendirici ve pozitif enerji yayan ortamlar oluşturmak mümkün. Ancak tabii ki her renk gibi yeşil de birbirinden farklı ve neredeyse sınırsız denilebilecek kadar çok geniş bir ton yelpazesine sahip. Peki 2018'in trendlerinden biri olan yeşil rengin hangi tonu bugünlerde dekorasyonlarda daha çok öne çıkıyor? İşte yaşam alanlarında örnek kullanımlarıyla birbirinden taze ve popüler yeşil tonları...

    Kuşkonmaz yeşili

    (Motik / homify.com.tr)

    Kuşkonmaz sevenler bu yeşil tonunu da hemen ayırt edeceklerdir kuşkusuz. Hafif sarımsı bir grilik barındıran bir yeşil tonu olarak tanımlayabileceğimiz bu ton, yumuşak ve yuva hissi veren serin bir samimiyet yaratılmak istenen ortamlar için ideal. Bu mutfaktaki country tarzı şık dolaplarda uygulanan açık ve mat tonlu kuşkonmaz yeşili yorumu da oldukça ilham verici bir örnek oluşturuyor.

    Ördek yeşili

    (Bodrum Femaş Mobilya / homify.com.tr)

    Oldukça çarpıcı bir canlılığa sahip olan en koyu yeşil tonlarından biri olan ördek yeşili, dünyada adını klasik İngiliz araba yarışlarında kullanılan renkten aldığından, İngiliz yeşili olarak da anılıyor. Son yılların en öne çıkan ve gözde yeşil tonlarının başında gelen bu tonu evinizde kullanarak hem nostaljik ve klasik bir estetik, hem çarpıcı ve modern bir tarz, hem de canlandırıcı ve karizmatik bir atmosfer ortaya çıkarabilirsiniz. Tıpkı bu örnekte olduğu gibi, bu yeşilin bordo veya mor tonları ile kullanımı da hem giyim hem de dekorasyon modasında son yılların en trend renk kombinasyonlarından birini oluşturuyor.

    Çay yeşili

    (Prestigious Textiles / homify.com.tr)

    Oldukça yumuşak, hafif, yalın ve sakinleştirici yeşil tonlarından biri de henüz yeni yeni mobilya ve dekorasyonlarda yaygınlaşmaya başlayan çay yeşili. Özellikle turuncu, kırmızı, lacivert gibi kuvvetli renk tonlarını dengelemek için harika bir seçenek.

    Pastel yeşil

    (Pixers / homify.com.tr)

    Ve tabii ki her renkte olduğu gibi yeşil tonlarında da son yıllarda en çok pastel tonlar öne çıkıyor. Dekorasyona modern, yalın ve aynı zamanda çarpıcı bir katkıda bulunan pastel renkli dokunuşların modası öyle kolay kolay geçecek gibi görünmüyor.

    Fıstık yeşili

    (Mungan Interior Design / homify.com.tr)

    Canlandırıcı, çarpıcı ve genç bir dekorasyon için aradığınız yeşil tonu elbette fıstık yeşili! Ancak oldukça göz alıcı bir enerjisi olan bu tonu kullanırken ölçülü olmaya ve nötr tonlarla kombinlemeye dikkat etmelisiniz, aksi halde yorucu bir atmosfer ortaya çıkabilir.

    Tropikal orman yeşili

    (General Assembly / homify.com.tr)

    Son yılların duvar dekorasyonu trendlerinden biri de tropikal desenli duvar kağıtları. Evinize yeşillik katmanın en güzel yollarından biri de bu diyebiliriz.

    Avcı yeşili

    (Pixers / homify.com.tr)

    Koyu ve karizmatik yeşil tonlarından oldukça popüler olanlardan biri de pek tabii ki avcı yeşili. Bu örnekte kadife dokunun sıcaklığının avcı yeşilinin ağırbaşlılığıyla bir araya gelişine tanık oluyoruz.

    Zümrüt yeşili

    (Sönmez Mobilya / homify.com.tr)

    Adını o kıymetli taştan alan zümrüt yeşili tabii ki gösterişli ve görkemli yaşam alanlarında kullanılmak için ideal bir yeşil tonu. Altın renkli dokunuşlarla da mükemmel bir ahenk oluşturuyor.

    Çam yeşili

    (Treso İç Mimarlık / homify.com.tr)

    Turkuaza çalan bir yorumuyla canlı bir örneğini gördüğümüz cam yeşili sıcak ve samimi ortamlar ortaya çıkarmak için en kestirme renk çözümlerinden biri! Özellikle yatak odalarında hem canlandırıcı hem de sıcak bir natürel şıklık oluşturmak için ideal.

    Zeytuni yeşil tonları

    (Galleria Gaia / homify.com.tr)

    Zeytine bu kadar çok önem ve değer verilen bu coğrafyada zeytin yeşilinden bahsetmeden geçmek elbette olmaz. Zeytuni yeşil tonları özellikle klasik şıklıklarda harikalar yaratabiliyor.

    Kaynak: Pembenar / Kadın

    Murat Erat Kadın Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title