Haberler

Yeryüzü Sofrası İlk İftarı Galatasaray Meydanı'nda Açtı

Gösterişli iftar sofralarına tepki olarak doğan 'Yeryüzü Sofrası'nın ilki, Galatasaray Meydanı'nda kuruldu.

Gösterişli iftar sofralarına tepki olarak doğan 'Yeryüzü Sofrası'nın ilki, Galatasaray Meydanı'nda kuruldu. Bu yılın ilk iftarı için bir araya gelen, yaklaşık 200 kişi, ezanın okunmasıyla birlikte ilk iftarlarını açtı.

Antikapitalist Müslümanlar tarafından 7 yıl önce, gösterişli iftar sofralarına tepki olarak doğan 'Yeryüzü Sofrası'nın, bu yılki ilk iftarı için saat 20.00'dan itibaren Galatasaray Meydanı'nda toplanan yaklaşık 200 kişi, yere kağıt sererek iftar hazırlıklarına başladı. Yanlarında getirdikleri yiyecekleri birbirlerine ikram eden vatandaşlar, ezanın okunmasının ardından bu yılın ilk orucunu hep birlikte açtı.

İlahiyatçı-Yazar R. İhsan Eliaçık, Yeryüzü Sofrasının 7'nci kez kurulduğunu hatırlatarak 2011 yılında başlamıştı. Lüks otellerin önünde yapılan bir protesto şeklinde doğdu. Şatafata, lükse, Ramazan'a uymayan gösterişlere karşı yerlere gazete kağıdı serip, üzerinde peynir ekmek yiyerek bir protesto şeklinde doğmuştu. İlk olarak 2011'de Beşiktaş'ta lüks bir otelin önünde... Sonra 2013'de, geziyle beraber kitleselleşti. Orada daha çok duyuldu. 2013'ün Ramazan ayında, yine böyle geziden sonraki döneme denk gelmişti. Bütün bir İstiklal Caddesi'nde, yaklaşık 15 bin kişi sahiplenmişti. O gün, bu gündür, halkımız bunu sahipleniyor. Flamasız, bayraksız, sponsorsuz, halkın kendi evinden getirdiklerini ortaya sermesi şeklinde gerçekleşiyor. Herhangi bir merkezi, lideri, organizatörü yok. Tamamen bir halk sofrası. Bence Türkiye'ye muazzam bir mesaj veriyor. Aslında Türkiye'nin de böyle yönetilmesi lazım. Adeta, kuşların gökyüzündeki hareketine benziyor. veya balıkların, denizlerin içerisindeki toplu hareketi gibi herhangi bir merkezi olmayan, herkesin katılımıyla, beraber hareket etmesiyle ortaya çıkan bir görüntü oluyor. Yedi yıldır, biz bu mesajı hem Türkiye'ye hem dünyaya veriyoruz. Birliği, barışı, kardeşliği, dayanışmayı, paylaşmayı, kendini, nefsini, flamasını, bayrağını kenara çekmeyi ve ortamdaki insanlarla kaynaşmayı ve ortak bir iyi yaratmayı hedefliyor, amaçlıyor diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Meydanı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title