Haberler

Yerli Malı Haftası

Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğünce Yerli Malı Haftası kapsamında "Yerli Malı Kullanılmalı" konferansı düzenlendi.

Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğünce Yerli Malı Haftası kapsamında "Yerli Malı Kullanılmalı" konferansı düzenlendi.

Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen konferansa, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Hüseyin Korkut katıldı.

Aşım, burada yaptığı konuşmada, insanların tüketimde yerli mallarına önem vermesi gerektiğini söyledi.

Gençlerin, gıdadan sanayiye kadar yerli üretime sahip çıkılma ve tüketme konusunda bir alışkanlık kazanmalarını istediklerini ifade eden Aşım, bu alışkanlığı hayatlarına ve davranışlarına da yansıtmalarını hedeflediklerini belirtti.

Millilik ve yerlilik konularında son yıllarda farkındalığın daha çok arttığını aktaran Aşım, "Millilik ve yerlilik konusunda son yıllarda ülkemizde belli bir farkındalık oluşturuldu. Biz de eğitim camiası olarak gençlerimizin doğru ve yeterli bilgi edinmesini istiyoruz. Bunun da hayatlarına ve davranışlarına yansıtmalarını istiyoruz. Gıdadan sanayiye herkes öncelikli olarak yerli üretilmiş ürünleri tercih etmelidir. Yerli ürünlerimize sahip çıkmalıyız." diye konuştu.

Korkut da konferansta, sanayide yerli malının yeri ve önemini anlattı.

Konferansın ardından Aşım ve beraberindekiler, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan sergiyi gezerek, öğrencilerden bilgiler aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Halk Eğitimi Merkezi Hüseyin Korkut Kırklareli Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title