Haberler

Zonguldak haberleri | Alaplı'da 150 tekne limanda mahsur kaldı

Güncelleme:

Zonguldak yerel haberi... -Alaplı'da 150 tekne limanda mahsur kaldı Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, 150 balıkçının kullandığı limanın giriş bölümü çakıl ve kum taşlarıyla doldu.

- Alaplı'da 150 tekne limanda mahsur kaldı

ZONGULDAK - Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, 150 balıkçının kullandığı limanın giriş bölümü çakıl ve kum taşlarıyla doldu. Liman içinde mahsur kaldıklarını dile getiren balıkçılar yetkililerden yardım istedi.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesindeki balıkçı barınağı olarak kullanılan limanın çıkışının kumla dolması nedeniyle 150 kadar balıkçı teknesi limanda mahsur kaldı. Liman girişini dolduran kum ve taşlar nedeniyle bir çok tekne limana geçişlerde altının sürtmesiyle balığa çıkamadıklarını, liman içinde mahsur kaldıklarını dile getiren balıkçılar bölge Milletvekillerini bir an önce harekete geçmesini istedi.

Alaplı'da balıkçı balıkçı barınağının girişinin kum ile dolması nedeniyle mahsur kaldığını ve büyük teknelerin barınağa giriş yapamadığını söyledi. Ramazan Karaahmetoğlu, "Artvin Hopa'dan geldik, beş gün seyahat içerisinde farklı limanlara girdik. Alaplı Limanına girerken maalesef taşlara kumlara sürte sürte girdik. Bizim teknemiz on metre genişliği ise 4,5 metre var. Bu gibi teknelerin buraya girerken kimin suçu var biz onu bilmiyoruz. Şu anda da ufak bir dalgayla yapan deniz limandan çıkamıyoruz. Çıkamadığımız süre içinde bu mağduriyetimizi kim karşılayacak? Buradaki Kooperatif hiç hizmet yapmadığı halde bizden para istiyor. Bu limanın sorunlarını niye çözmüyor. Liman içerisinde suyumuz, elektriğimiz ve tuvalet ihtiyaç giderecek hiçbir şey bulunmuyor. Şu an limanda mahsur kaldık limanın önü çakıl dolu olduğu için denize açılamıyoruz. Bu konuda Valimiz, Kaymakamlıktan yardım bekliyoruz" diye konuştu.

"Liman sahipsiz Balıkçılar çaresiz"

2000 yılından beri balıkçılık yaptığını söyleyen Timur Arslan, "Buraya yapılan bu balıkçı barınağı hafif poyraz olduğu zaman limanın ağzı çakılla kapanıyor. Bunun yapılması için daha önce yetkililere müracaat yapıldı. Ama açılmadı. Görüldüğü gibi bir önceki fırtınadan sonra yine doldu yetkililerden buraya bir çare bulmasını istiyoruz. Şu an 150 tekne liman içerisinden çıkamıyor. Bu sorunumuzun giderilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Hizmete açıldığı 2006 yılında barınağın bölgeye ekonomik anlamda büyük bir katkı sağladığını belirten Arslan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Balık sezonunda dışarıdan gelen büyük balıkçı tekneleri, Alaplı balıkçı barınağını tercih ediyordu. Ancak 5 yıldır barınağın girişinin kum ile dolması sonucu büyük balıkçı tekneleri giriş yapamıyor. En az 6-7 metre olması gereken giriş kısmındaki su derinliği 30 santim boyunda, bir insan barınak girişinde suda rahatlıkla yürüyebiliyor. Defalarca konuyu yetkililere yazılı ilettik ancak bir sonuç alamadık. Barınağın içinde bulunan tekneler mahsur kalmış durumda, şimdiden tekneleri nasıl denize çıkaracağımızı düşünüyoruz. Bir an önce barınak girişi ve içinin tarak gemisiyle temizlenmesini istiyoruz" diye konuştu.

"Alaplı limanı kadar, balıkçıya düşman olan bir liman daha görmedim"

Artvin Hopa'dan yola çıkarak 4 limana uğrayan ve Alaplı limanın bakımsızlığına işaret eden Mehmet Dursunoğlu "Ben daha bu Alaplı limanı kadar bakımsız, ilgisiz, alakasız ve balıkçıya düşman olan bir liman daha görmedim. Burada öncelikle Belediye Başkanı olmak üzere yetkili kim varsa bu liman ağzına acil müdahale etmesi lazım. Burada sahipsiz bir liman bırakmışlar" ifadeleri kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak Artvin Alaplı Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title