Haberler

Yüzme Havuzuna Kayıtlar Başlıyor

Teknik eksikleri ve inşaatı tamamlanan Yeşilbahçe Mahallesi’ndeki yüzme havuzuna kayıtlar 1 Haziran’da başlıyor.

Teknik eksikleri ve inşaatı tamamlanan Yeşilbahçe Mahallesi'ndeki yüzme havuzuna kayıtlar 1 Haziran'da başlıyor.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yeşilbahçe Mahallesi'nde bulunan ve yapımı tamamlanan yüzme havuzunu, Antalya'nın ilk yüzme havuzuna ismini veren merhum Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Erol'un oğlu Ahmet Erol, Yekta Başeğmez, Antalyaspor Su Topu Takımı sporcuları, Antalya'nın yüzme sporuna yıllarını vermiş eğitimcilerin olduğu duayen isimlerle inceledi. Başkan Uysal, 1 Haziran'dan itibaren kayıtların alınacağı havuzun adının da "Süleyman Erol" olmasını arzuladıklarını belirtti.

Yeşilbahçe Mahallesi'nde bulunan yüzme havuzu inşaatını yüzde 60'ı yapılmış olarak alıp tamamladıklarını belirterek önceki yönetime teşekkür eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Antalya'da yaşayan insanlarımızın yüzme bilmiyor olmasını kabul etmiyoruz. Antalya'da hangi sosyal kesimden gelirse gelsin, hangi ekonomik düzeyden gelirse gelsin, yüzme bilmeyen insan bırakmayacağız. Mahallerimizde yeni yüzme havuzu projelerimiz var. Bunları da bir kaç yıl içinde hayata geçirmeyi umuyoruz. Bu havuzun temel işlevi, yeni kuşaklara, kitlelere, her kesime yüzme öğretmek olacaktır. Biz, diğer belediyelerden farklıyız. Her kuruşumuzu insanımız için harcıyoruz" dedi.

Kentlerin tarihinin ve belleğinin önemine dikkat çeken Başkan Uysal, şunları söyledi:

"Anıları gelecek kuşaklara aktarmak gerekir. Bu anılar, gelecek kuşaklara ilham verir. Meclis Üyemiz İbrahim Cephaneci'ye 'Havuza Süleyman Erol adını verelim' dedim. Yıkılan Süleyman Erol Yüzme Havuzu, Antalya'nın değil, Türkiye'nin ilk yüzme havuzlarında biri. Antalya'ya, yüzme davranışı öğreten, kazandıran ilk tesis. Kent belleği yaşasın istiyoruz ama son kararı meclis verecek. Bir sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum."

Katılımcılar adına konuşan Yekta Başeğmez ise Başkan Uysal'a teşekkür ederek, kendisinin de yaşına rağmen çocuklara yüzme öğretmek için gönüllü olduğunu söyledi.

Havuzda ilk olarak genç sporcular, antrenörler gözetiminde kulaç atarken, Muratpaşa Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü'nce verilecek yüzme kursuna kayıtların 1 Haziran'da başlayacağı bildirildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Erol Ahmet Erol Ümit Uysal Muratpaşa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title