Haberler

Yüzbaşı Ertuğrul, Mezarı Başında Anıldı

Birinci Dünya Savaşı’nda Fransız savaş gemisi Paris II’yi dağ bataryalarıyla suya gömen Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker, ölümünün 48’inci yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Birinci Dünya Savaşı'nda Fransız savaş gemisi Paris II'yi dağ bataryalarıyla suya gömen Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker, ölümünün 48'inci yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Birinci Dünya Savaşı'nın en sıcak günlerinde Meis Limanı'na demirli deniz uçağı gemisin dağ bataryasıyla batırarak savaş tarihinde bir ilki başaran ve sonrasında Kemer Ağva koyunda Fransız savaş gemisi Paris II'yi dağ bataryalarıyla suya gömen Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker, ölümünün 48'inci yıl dönümünde Andızlı Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Anmaya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da katılırken Muratpaşa Belediyesi Yüzbaşı Ertuğrul'un 48'inci ölüm yıldönümü dolayısıyla Muratpaşa Camii'nde helva dağıttı.

Anma etkinliğinde konuşan Başkan Uysal, Yüzbaşı Ertuğrul'un hikayesiyle 1996 yılında bir tarih dergisinde karşılaştığını söyledi. İlk okuduğunda şoke olduğunu anlatan Başkan Uysal, "Burada askeri bir yetenek, olağanüstü bir sabır ve zeka olduğu aşikar, inkar edilemez bir gerçek. Ancak, insanların incir çekirdeğinden kahramanlık çıkarmaya çalıştığı bir devirde bütün bu yaşananlar hiç olmamış gibi çok mütevazı bir şekilde yaşayıp ölmesi. Antalya'mızda Karaailoğlu Parkı'nda bir evde yaşıyor, bahçıvanlıkla uğraşıyor ve yaşamını orada tamamlıyor" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ertuğrul Ümit Uysal Muratpaşa Paris Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title