Haberler

Yimpaş'tan Yozgat'ın Çayıralan İlçesine Su Yatırımı

Yozgatâ'ta Bulunan Yimpaş Holding'e Ait Aytaç Akyudum Tarafından Çayıralan İlçesinde Kurulması Planlanan Su ve Gazlı İçecek Tesislerinin Temeli Düzenlenen Törenle Atıldı.

YozgatÂ'ta bulunan Yimpaş Holding'e ait Aytaç Akyudum tarafından Çayıralan ilçesinde kurulması planlanan su ve gazlı içecek tesislerinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

YozgatÂ'ın Çayıralan ilçesinde düzenlenen temel atma törenine, Çayıralan Kaymakamı Hasan Erkal, Çayıralan Belediye Başkanı Yusuf Coşan, Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yimpaş Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Örnek, Aytaç Akyudum Su ve Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman Kandemir, Yimpaş Holding Yönetim Kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Aytaç Akyudum Su ve Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman Kandemir, ÇayıralanÂ'da kurulacak tesisin, hedef pazarına yakınlığı ile 24 ilde bulunan bayilere daha ucuz maliyetle nakliye imkanı sunacağını ve böylece pazar payını artıracağını söyledi. Kandemir, sektördeki rakiplerinin bu bölgede tesislerinin olmayışı nedeniyle Aytaç suyunun sektörde, tek fabrika ile dördüncü konumda iken ikinci sıraya yükseleceğini ifade etti. Kandemir, "ÇayıralanÂ'da yaptığımız araştırmalarda yeterli su kaynağı mevcuttur. Kuracağımız tesis gibi daha birçok tesisin ihtiyacını karşılayacak düzeydedir. Temeli atılan tesisimiz 90 bin metrekarelik açık alan üzerinde 11 bin metrekarelik kapalı alanda kurulacak ve Ağustos ayı içerisinde üretime başlayacak" dedi.

İlk etapta 40 kişinin istihdam edileceğini dile getiren Kandemir, "Birinci etap tesislerde günde 20 bin damacana, 200 bin bardak su dolumu yapılacak. 3 yıllık yatırım planlamasında ise Çayıralan ilçemizde en az 300 insanımıza iş kapısı olacaktır. Şirketimiz 3 yıllık yatırım süresince 35 milyon dolarlık bir yatırımı öz kaynakları ile gerçekleştirecektir. Günlük üretim kapasitesi 4 bin ton olacak fabrikamız üçüncü aşaması ile de gazlı içecekler sektöründeki yatırımıyla kapalı alanını 18 bin metrekareye, istihdamını da 400 kişiye yükseltecektirÂ'Â' dedi.

Daha sonra birer konuşma yapan Çayıralan Belediye Başkanı Yusuf Coşan ve Kaymakamı Hasan Erkal, yapılan yatırımla ilk etapta 40, daha sonra da 400 kişiye iş imkanı sağlanacak olmasının ilçe halkı açısından çok önemli olduğunu belirttiler.

(ÖE-MSA-Y) 27.06.2008 19:58 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title