Haberler

Yılın Basın Fotoğrafları İzmir Ekonomi'de

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2014’te ödül alan kareler, Türkiye’deki ilk sergisine İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden (İEÜ) başladı.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2014'te ödül alan kareler, Türkiye'deki ilk sergisine İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden (İEÜ) başladı. Foto muhabirlerinin objektifinden yansıyan ödüllü kareler, 15-20 Nisan tarihleri arasında İEÜ Sergi Alanı'nda görücüye çıktı.

Yılın Basın Fotoğrafı ödülünü alan Reuters foto muhabiri Osman Örsal'ın çektiği "Kırmızılı Kadın" karesi başta olmak üzere geçtiğimiz yıla damga vuran olaylardan hafızalara kazınan 22 fotoğraf ve 4 seriden oluşan 70 fotoğraf sergide beğeniye sunuldu. Serginin açılışı İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, İEÜ Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökçen Karanfil, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Ege Temsilcisi Kadir Kemaloğlu, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Çimen, Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Yılmaz, gazeteci Yusuf Çınar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, serginin ilk kez İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde açılmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, "29 yıldır süren bir geleneği olan serginin bu yıl ilk etkinliğinin üniversitemizde açılması bizler için önemli. Toplumumuzun yaşadığı olayların belleği fotoğraflarla ortaya çıkıyor. Hem görsellik hem de olayların anılması açısından büyük bir emek ile karşı karşıyayız" dedi.

Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökçen Karanfil de, foto muhabirleri yılın basın fotoğrafları sergisinin ilk durağının İzmir'de olduğunu, serginin 15 - 20 Nisan tarihleri arasında açık kalacağını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Karanfil, serginin kuruluşundan itibaren akademisyen ve öğrencilerin büyük ilgisini çektiğini de vurguladı.

TMFD Ege Bölge Temsilcisi Kadir Kemaloğlu, her fotoğrafın ayrı bir hikayesi bulunduğuna dikkat çekerek, "2014 yılında gelenekler değişti. Türkiye'deki serginin ilk durağı İzmir Ekonomi Üniversitesi oldu. Türkiye'nin en prestijli fotoğraf ödülü, basın fotoğrafçılığı oskarları olarak nitelendirilen yarışmanın sergisinin bu yıl 29.'cusu gerçekleştiriliyor. Foto muhabiri hiçbir zaman taraflı değildir. Ne görürse onu çeker. Objektifi hiçbir zaman yalan söylemez" dedi.

Yarışmaya, haber, serbest, spor, çevre, siyaset, foto röportaj ve AB Yolu'nda Türkiye kategorilerinde 4 bin 381 kare katıldığını belirten Kemaloğlu, serginin İzmir'in ardından İstanbul'da Beykent Üniversitesi'nde 29 Nisan'da "Toplumsal Bellek ve Medya" konulu etkinlik çerçevesinde açılacağını kaydetti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gökçen Ege Yerel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? En yeni ve duygusal Babalar Günü mesajları 2024! Anlamlı ve kısa Babalar Günü sözleri neler? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajları 2024! En yeni, anlamlı ve ayetli Kurban Bayramı sözleri neler? Kısa ve duygusal Babalar Günü sözleri! Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title