Haberler

Yenimahalleli Kursiyerler Sertifikalarına Kavuştu

Balıkesir'in Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Yenimahalle'de açılan biçki, dikiş, nakış kursuna katılan 12 kursiyere önceki gün düzenlenen bir törenle sertifikaları dağıtıldı.

Balıkesir'in Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Yenimahalle'de açılan biçki, dikiş, nakış kursuna katılan 12 kursiyere önceki gün düzenlenen bir törenle sertifikaları dağıtıldı.

Yenimahalle'de bir bakkal dükkanının alt katında verilen kursun sertifika töreninde; Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen,

Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nurbin Kolsuz, Müdür Yardımcıları Songül İde Yolver, Hüseyin Oktay, Hilmi Özay, Yenimahalle Muhtarı Beytullah Gündoğan ile çok sayıda vatandaş ve kursiyerler hazır bulundu. Kursun verildiği bakkal dükkanının önünde gerçekleşen törende konuşan Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nurbin Kolsuz, AHEM olarak eğitim ve öğretim sezonunun başından bu yana açtıkları kurslarla ilgili bilgiler verdi. Zor koşullarda ve her şeye rağmen ilçede halkın eğitimi için gereken her türlü zorlukları göğüslediklerini vurgulayan Kolsuz, 12 kursiyerin bu şartlarda elde ettikleri başarıya dikkat çekti.

Yenimahalle Aliçetinkaya Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunlarını sergiledikleri törende konuşan Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ise, Ayvalık'ın en çok göç alan mahallesi olan Yenimahalle'de eğitim ve öğretime verdikleri önemi ifade ederek, mahalle halkının özellikle AHEM bünyesinde açılan okuma-yazma kurslarına önem vermesi gerektiğinin altını çizdi. 12 kursiyerin bir yandan evlerindeki ev işleriyle boğuşurken, bir yandan da AHEM'in kursuna katılmalarından duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaymakam Nihat Nalbant daha sonra başarılı olan kursiyerlere kurs bitirme sertifikalarını İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ile birlikte verdi.

KAYMAKAM NALBANT KURSUN GELECEK YIL OKUL BİNASINDA AÇILMASINI İSTEDİ

AHEM tarafından açılan biçki, dikiş ve nakış kursunun, başarılı kursiyerleri tarafından hazırlanan el emeği göz nuru eserlerini beğeniye sundukları serginin açılış kurdelesini kesen Kaymakam Nalbant, kursiyerlerin başarısını kutlamayı da ihmal etmedi. Mahalle halkının da yoğun ilgi gösterdiği açılışın ardından Kaymakam Nihat Nalbant, AHEM yöneticilerine söz konusu kursun gelecek yıl, mahallede bulunan Aliçetinkaya Ortaokulu'ndaki bir sınıfta yapılmasını istemesi ise dikkatlerden kaçmadı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Nihat Nalbant Yenimahalle Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title