Haberler

Yemişhan'a Mehterli Açılış

Gaziantep’te kebap, lahmacun ve yöresel yemeklerin yeni adresi olan Yemişhan Kebap ve Lahmacun ile Tarihi Menengiç Kahvesi düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Gaziantep'te kebap, lahmacun ve yöresel yemeklerin yeni adresi olan Yemişhan Kebap ve Lahmacun ile Tarihi Menengiç Kahvesi düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde mehter takımının yaptığı gösteri ilgi ile izlendi.

Şirehan Group bünyesinde bulunan Yemişhan Kebap ve Lahmacun ile Tarihi Menengiç Kahvesi'nin açılışı büyük ilgi gördü. Gaziantep büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, açılışta yaptığı konuşmada, geçmiş dönemlerde Yemişhan ve çevresinin Gaziantep'i en önemli ticaret bölgesi olduğunu belirterek, "Gaziantep'in oteli, belediyesi, borsası ve bir çok ticari müessesi bu bölgede faaliyet gösterdi. Yemişhan da 1885 yılından bu yana işlevini kaybetmeden Gaziantep ekonomisine önemli katma değerler sağlıyor. Bundan böyle de gastronomi turizmine hizmet ederek, Gaziantep'e önemli katkılar sağlamaya devam edecektir. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas ise, restore edilerek turizme kazandırılan Yemişhan'ı, dünyanın en zengin mutfaklarından biri olan Gaziantep mutfağını hakkı ile temsil edecek bir tesise dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Gaziantep'in dünyanın lezzet başkentlerinden biri olduğunu vurgulayan Kavas, "Bilindiği gibi Gaziantep, Aralık ayında, gastronomi dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim,Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO)'nun, 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na girdi. Gaziantep, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in deyimi ile, "Gastronominin Nobel'ini kazandı. Böylece dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahip olan Gaziantep'in başarısı tescillenmiş oldu. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Buram buram tarih kokan bir mekanda, lezzetli kebap, lahmacun ve yöresel yemekleriyle misafirlerini en güzel şekilde ağırlayan Yemişhan, gastronomi turizmine hizmet verecek en önemli tesislerden birisi olmayı hedeflemektedir" diye konuştu.

AÇILIŞA BÜYÜK İLGİ

Yapılan konuşmaların ardından Yemişhan Kebap ve Lahmacun'un açılış kurdelesi Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas tarafından kesildi. Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik açılışta okuduğu duada, ülkemize huzur, birlik ve beraberlik, Yemişhan'a bol kazanç diledi.

UĞUR PARASI YETKİNŞEKERCİ'DEN

Açılışın ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas'a, sembolik olarak 5 TL "Uğur Parası" verdi. Yetkinşekerci, "Bugüne kadar yaklaşık 400 işyerinin açılışına katılarak, uğur parası verdim. Benim param hepsine çok uğurlu ve bereketli geldi. Yemişhan'a da uğurlu geleceğine ve bol kazanç getireceğine inanıyorum" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Durdu Gaziantep Yerel Haberler

title