Haberler

Yargıtay Başkanı 28. turda da seçilemedi

Güncelleme:

25 Mart'tan beri süren Yargıtay Başkanlığı seçiminde bugün 26, 27 ve 28. tur oylamaları yapıldı. 3 turda da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı. Seçime yarın 29. tur oylamayla devam edilecek.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle bugün yapılan başkanlık seçimlerinin 26, 27 ve 28. tur oylamalarında da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı.

26. TURDA DA SALT ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI

Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilen Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi 24 Mart itibarıyla doldu. Yargıtay üyeleri, Yüksek Mahkemenin 4 yıl boyunca görev yapacak yeni başkanını belirlemek için 25 Mart Pazartesi sandık başına gitti. Seçimin ilk 25 turunda hiçbir adayın, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alamaması nedeniyle bugün 26. tur oylaması yapıldı.

26. TUR OYLAMA SONUCU

318 katılımın gerçekleştiği 26. tur oylamada 9 oy geçersiz sayıldı. Oylama sonucu şu şekilde:

Mehmet Akarca: 101,

3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez: 109,

3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk: 99

27. TUR OYLAMA SONUCU

Salt çoğunluk 27. tur oylama sonucunda da sağlanamazken 319 katılımın olduğu turda 6 oy geçersiz sayıldı. Alınan oylar şöyle oldu:

Mehmet Akarca: 86,

Ömer Kerkez: 123,

Muhsin Şentürk: 104 oy aldı.

28. TUR OYLAMA SONUCU

321 katılımın olduğu 28. tur oylamasında 3 oy da geçersiz sayıldı. Salt çoğunluğun bu turda da sağlanamadığı oylama sonucu şu şekilde:

Mehmet Akarca: 102,

3. Hukuk Dairesi Başkanı: Ömer Kerkez 113,

3. Ceza Dairesi Başkanı: Muhsin Şentürk 103 oy aldı.

29. TUR OYLAMA YAPILACAK

Salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle yarın 29. tur oylamayla devam edilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akarca Yargıtay Yerel Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500

Yorumlar (5)

Yasef Behar:

Gelin penaltı atışları ile belırlıyelım

14
0
yanıtYanıtla
Ayhan Yavuz:

bir zamanlar da cumhurbaşkanı seçilemezdi, o günleri hatırlattı

4
1
yanıtYanıtla
Kurt Öztürk:

Oylamayi hep ayni kisiler yaparsa sonuc degismez ki, bir de 36 gunde bir sonuc cikmiyorsa yok artik. 3. secimden sonra salt cogunluk degilde en yuksek oyu alan kazansin.

3
1
yanıtYanıtla
Kemal Bayram:

1 kişi çekilecek o kadar..sonuç çıkar zaten ısrarın sebebi nedir..kendi içlerinde anlaşamıyorlar..

1
1
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

son yıllarını lale devriyle başlayıp saraylarda konaklarda sefahat içinde osmanlı balkanları diğer toprakları tarikat ve cemaatların ordu ve yönetime sızmasıyla kaybetti bir dahada yıkılana kadar toparlanamadı

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title