Haberler

Yalova İl Genel Meclisi Toplantısı

Yaşar Demirel İl Genel Meclisi Başkanlığına seçildi.

Yalova İl Genel Meclisinin ilk toplantısı yapıldı.

En yaşlı üye Yusuf Harputoğlu başkanlığında toplanan mecliste, gizli oyla meclis başkanlığı, katip üyelik, il encümen üyelikleri ve başkan vekilliği seçimleri yapıldı.

Yaşar Demirel'in İl Genel Meclisi Başkanı seçildiği oylamada, katip üyeliklerine İbrahim Dönertaş ile Kerem Eser seçildi. Birinci başkanvekilliğine Muharrem Soyer, ikinci başkanvekilliğine Ali Çorbacı, getirildi.

Başkanlık koltuğuna geçen Demirel, "Bütün arkadaşlarıma yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum. Göstermiş olduğunuz teveccühten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu dönemde birlik ve beraberlik içerisinde, muhalefet-iktidar demeden birlikte Yalova'ya hizmet etmeyi bir borç biliyor, bu görevi en iyi şekilde yapacağımıza inanıyorum. Biz birbirimizi tanıyan arkadaşlarız zaten. Bir sıkıntı olacağını inanmıyorum. Birlikte başaracağımıza inanıyorum" diye konuştu.

17 üyeden oluşan İl Genel Meclisi'nde 11 AK Parti üyesi, 5 CHP üyesi ve 1 de MHP üyesi bulunuyor. AK Parti'nin üyeleri merkez ilçeden Yaşar Demirel, Fehmi Öncü, Yusuf Harputoğlu, Altınova'dan Ali Çorbacı, Armutlu'dan İbrahim Dönertaş, Çınarcık'tan Muharrem Soyer ve Ahmet Kaya, Termal'den Kerem Eser, Çiftlikköy'den Murat Bektaş ve İbrahim Akay'dan oluşuyor. CHP'nin üyeleri ise merkez ilçeden Ertan Şener ve Hüseyin İnce, Altınova'dan Mustafa Tunalı, Çınarcık'tan İlami Başkan, Çiftlikköy'den Bahar Doğan'dan oluşuyor. MHP'nin ise meclisteki tek üyesi Armutlu'dan Hasan Çetinkaya oldu.

Yapılan seçimlerin ardından yeni dönemin meclis üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öte yandan meclis toplantısına İl Genel Meclisi'nin eski dönem Başkanı Ali Rıza Alkış ile AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan da katıldı. - Yalova

Kaynak: AA / Yerel

Kerem Eser Altınova Ak Parti Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title