Haberler

Yalova'da Elyaf Fabrikasındaki Yangın

Güncelleme:

Akkök Şirketler Grubu Üst Yöneticisi Ahmet Dördüncü, fabrikada çıkan yangınla ilgili bilgi verdi.

Akkök Şirketler Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Dördüncü, fabrikada çıkan yangınla ilgili, "Tesisin diğer kimyasal madde depolayan ve işleyen kısımlarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Dolayısıyla kimyasal bir etki söz konusu değildir" dedi.

Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş'den, fabrikada 27 Ocak Pazar günü meydana gelen yangınla ilgili bir yazılı açıklama yapıldı. Yangının insan sağlığına ve çevreye zarar vermediği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Aksa Akrilik Kimya Sanayi'ye ait, tekstil sektöründe kullanılan satışa hazır malların bulunduğu depoda çıkan ve aynı gün tamamen söndürülen yangın sonrasında 29 Ocak Salı sabahı itibarıyla soğutma çalışmaları da sona erdi. Yangın sırasında ve sonrasında Aksa ve bağımsız akredite çevre laboratuarı tarafından tesis etrafında ve Taşköprü Belediyesi iskan alanlarında yapılan emisyon ölçümleri tüm değerlerin sınırların altında olduğunu, insan ve çevre sağlığı açısından bir tehlike olmadığını ortaya koydu."

Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş'nin Yalova'da fabrikasında bulunan ve içinde tekstil sektöründe kullanılan akrilik elyafın yer aldığı mamul ambarında 27 Ocak Pazar günü sabah saatlerinde çıkan yangına, teknik ekipler ve itfaiye tarafından anında müdahale edildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yangın aynı gün saat 13.45 itibarıyla kontrol altına alınmıştı. 29 Ocak Salı sabahı itibarıyla depodaki soğutma işlemleri tamamlandı ve fabrikadaki üretim hatları saat 16.00 itibarıyla kontrollü bir şekilde devreye alınmaya başlandı. Emisyon ölçüm sonuçları sınırların altında. Yangının çıktığı 27 Ocak günü bağımsız akredite çevre laboratuvarı tarafından 6 farklı noktada emisyon ölçümleri gerçekleştirildi. Aksa Fabrikası'nın yanı sıra Taşköprü Küçük Sanayi Sitesi, Taşköprü Belediyesi kuzey tarafı (ilçe girişi), Taşköprü Belediyesi güney tarafı ve Taşköprü Belediyesi batı tarafında (Yalova tarafı) da gerçekleştirilen ölçümlerde oksijen (O2), karbonmonoksit (CO), azotoksit gazları (NO), hidrojensülfür (H2S) amonyak ve hidrojensiyanür gazı (HCN) değerlerine bakıldı. Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmenliği (SKHKKY) ve uluslararası sınır değerler doğrultusunda değerlendirilen ölçümlerde, olumsuz herhangi bir sonuca rastlanmadığı rapor edildi."

-Dördüncü'nün açıklaması-

Yazılı açıklamaya göre, Akkök Şirketler Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Dördüncü, konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Yangın, ambarın tekstil sektöründe kullanılan akrilik elyaf bulunan kısmında meydana geldi. Tesisin diğer kimyasal madde depolayan ve işleyen kısımlarında ise herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Dolayısıyla kimyasal bir etki söz konusu değildir. Fabrikada ve çevrede yaptığımız ölçümler sonucunda iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili mevzuatta belirtilen sınır değerlerin altında değerler tespit edilmiş, yangın nedeniyle insan ya da çevre sağlığını tehdit eden bir bulguya rastlanmamıştır. Yetkili birimlerden gelen ölçümleme raporlarında da sonuçları da beklediğimiz gibi çıktı"

Muhabir: Erhan Erdoğan

Yayıncı: Murat Taydaş - YALOVA

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Dördüncü Taşköprü Yalova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title