Haberler

Van Valisi Özdemir Çakacak'ın Nevruz Açıklaması

Van Valisi Özdemir Çakacak, 21 Mart Cuma Günü Haricinde Yapılacak Her Türlü Açık Hava Toplantılarının 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na Muhalefet Sayılacağını Belirterek, "Biz 21 Mart Cuma Günü İçin İzin Verdik. Aksi Halde Bu Yasadışı Bir Toplantı ve Gösteri Olur. Yasalar Ne Diyorsa ve Kanunen Ne Yapılması Gerekirse O Yapılır" Dedi.

Van Valisi Özdemir Çakacak, 21 Mart Cuma günü haricinde yapılacak her türlü açık hava toplantılarının 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet sayılacağını belirterek, "Biz 21 Mart Cuma günü için izin verdik. Aksi halde bu yasadışı bir toplantı ve gösteri olur. Yasalar ne diyorsa ve kanunen ne yapılması gerekirse o yapılır" dedi.

Valilik toplantı salonunda basın mensuplarına Nevruz Bayramı'nın kutlama tarihi ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Çakacak, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanlığı tarafında oluşturulan düzenleme kurulunun, 21 Mart Nevruz Bayramı kutlamaları çerçevesinde 22 Mart Cumartesi günü bir açık hava toplantısı talebinde bulunduğunu hatırlattı. Vali Çakacak, yapılan değerlendirme neticesinde Nevruz kutlamalarının, Nevruz Bayramı günü olan 21 Mart Cuma günü Van Kalesi'nin yanında bulunan miting alanında yapılmasına izin verildiğini ve kutlamanın burada yapılacağını ifade etti. 21 Mart Cuma günü haricinde yapılacak her türlü açık hava toplantılarının 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet sayılacağını belirten Vali Çakacak, "Bayramlar barış, kardeşlik ve huzurun tesis edilmesine vesile olan çok özel ve güzel günlerdir. Dolayısıyla 21 Mart Nevruz Bayramı'nın da huzura, barışa ve mutluluğa vesile olmasını temenni ediyorum. Vatandaşlarımıza da huzur içinde mutlu bir şekilde Nevruz Bayramı'nı kutlamalarını diliyorum" dedi.

Bir gazetecinin 'Bu açıklamayı yapmanızın sebebi bir tarih anlaşmazlığı mı var? Siz Nevruz Bayramı kutlamaları için 21 Mart günü izin verildiğini belirtirken DTP Van İl Örgütü'nün ise 22 Mart Cumartesi günü kutlayacaklarını açıkladı' şeklindeki sorusu üzerine Vali Çakacak, Nevruz Bayramı'nın 21 Mart günü kutlandığını kaydetti. Tarihte 21 Mart günün Nevruz Bayramı olarak gözüktüğünü de vurgulayan Vali Çakacak, "Yılbaşı nasıl 31 Aralık gecesi kutlanıyorsa veya 6 Mayıs günü halkımız tarafından nasıl Hıdrellez günü olarak kutlanılıyorsa 21 Mart günü de Nevruz Bayramı olarak görülüyor ve o şekilde kutlaması gerekir. Herhangi bir tarih anlaşmazlığı yok" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının, DTP Van İl Başkanı Abdurrahman Doğar'ın bugün 'Hazırlıklarımızı 22 Mart gününe göre ayarladık. Şayet valilik tarafından o gün izin verilmemesi durumunda parti olarak geri çekilerek Nevruz'u kutlamayacağız ve yaşanacak olaylarda da biz sorumlu değiliz' şeklinde bir açıklaması olduğunu belirtmeleri üzerine ise Vali Çakacak şöyle konuştu:

"Konuşmamda belirttiğim gibi 21 Mart günü olarak izin verildi. Dolayısıyla 21 Mart Cuma günü haricinde yapılacak herhangi bir açık hava toplantısı 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nda belirtilen hususlar dışında bir toplantı olur. Bu da kanuna muhalefet olur. Yasadışı bir toplantı ve gösteri olur. Biz 21 Mart günü için izin verdik. Aksi halde bu yasadışı bir toplantı ve gösteri olur. Yasalar ne diyorsa ve kanunen ne yapılması gerekirse o yapılır" Güvenlik tedbirlerini her zaman en üst düzeyde tuttuklarını da belirten Vali Çakacak, alınan güvenlik tedbirlerini de halkın huzuru için olduğunu ifade etti.

(ŞA-MET-Y) 20.03.2008 19:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title