Haberler

Van'da Yerel Gündem 21 Toplantısı Sona Erdi

Kadınlar İçin Seçim Kotası Çalışma Grubu Üyesi Filiz Öztopal, Artık Mecliste Kadın Bakış Açısının da Çalışmalara Yansımasını İstediklerini İfade Ederek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Eşit Katılımla Yer Almaları Gerektiğini Söyledi.

Kadınlar İçin Seçim Kotası Çalışma Grubu Üyesi Filiz Öztopal, artık Mecliste kadın bakış açısının da çalışmalara yansımasını istediklerini ifade ederek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) eşit katılımla yer almaları gerektiğini söyledi.

Van'da 3 gündür devam eden Yerel Gündem 21 Kadın Meclisleri Ulusal Koordinasyon toplantısı sona erdi. Edremit yolu üzerinde bulunan Tuşba Oteli'nde 27 ilden 60 kadının katıldığı toplantıda, kadınların siyasete katılımlarının sağlanması konusunda kararlar ele alındı. Etkinliğin kapanışıyla ile bir konuşma yapan Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgi verdi. Yerel Gündem 21'in gücünün çok fazla olduğunu vurgulayan Yenigün, bu kapsamda iyi çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Sonuç bildirgesini okuyan Kadınlar İçin Seçim Kotası Çalışma Grubu Üyesi Filiz Öztopal ise, kadın sorunlarının siyasal, ekonomik, sosyal, kültürel alanlarda kendisini gösterdiğini belirtti. Kadınların tüm bu alanlarda her düzeyde var olmasıyla birlikte bu sorunlar çözümlenebileceğini ifade eden Öztopal, "Demokrasinin gereği olarak katılımcı bir anlayış içinde kadınların Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) eşit katılımla yer almasını istiyoruz. Bu kadınlar toplumun yarısının karar alma mekanizmalarındaki temsilin çok yetersiz kaldığı ülkemizde seçilme hakkımızı eşit olarak kullanmak istiyoruz. Bizler Yerel Gündem 21 Kadın Meclislerinin temsilcileri olarak, demokrasi ve temsilde adalet ilkesi gereğince 22 Temmuz 2007 seçimlerinde kadınların daha fazla milletvekillerine aday gösterilmesini ve seçim listelerinde bir kadın bir erkek sıralaması ile aday gösterilmelerini talep ediyoruz. Bu konunun takipçisi ve kadın adaylarının destekçisi olacağız. Artık mecliste kadın bakış açısının da çalışmalara yansımasını istiyoruz. Erkekler kadınların haklarını temsil edemezler. Kadınların sorunlarını en iyi kadınlar bilir ve bu sorunların giderilmesi için çaba gösterir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 3 gündür devam eden toplantı son bulurken, etkinliğe Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım da katıldı.

(SER-MET-Y)

30.05.2007 14:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Can Yaman, Dubaili aileden gelen 1 milyon euroluk teklifi reddetti

Can Yaman, Dubaili aileden gelen 1 milyon euroluk teklifi reddetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title