Haberler

Vali Tuna'dan Köprü Müjdesi

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale boğaz köprüsü projesinin hazırlandığını, çalışmaların 2015 yılına kadar tamamlanarak ihale aşamasına geleceğini söyledi.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale boğaz köprüsü projesinin hazırlandığını, çalışmaların 2015 yılına kadar tamamlanarak ihale aşamasına geleceğini söyledi.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, düzenlediği basın toplantısında boğaz köprüsü çalışmaları hakkında bilgi verdi. Proje çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Vali Tuna, "Boğaz köprüsü uzun süredir gündemde. Yeri konusunda çeşitli tartışmalar oldu. İlk olarak Sarıçay- Kilitbahir güzergahı belirlenmişti. Gelibolu Yarımadası'na zarar vereceği endişesiyle buradan vazgeçildi. Son olarak Gelibolu'da Sütlüce, Lapseki'de ise Şekerkaya arasında yapılmasına karar verildi. Tüm yönleriyle yeniden değerlendirildi. Tarihi ve doğal alanların korunmasına dikkat edildi. Çanakkale boğaz köprüsünün ÇED raporundan muaf olabilmesi için projenin 2015'e kadar tamamlanması gerekiyor. Köprü, 2015 yılına kadar ihale edilmeye ve yapılmaya hazır hale gelecek. Ancak ne zaman ihalesi yapılır ve biter onu şu anda kestirmek zor" dedi.

Dünyanın en uzun 4'ncü asma köprüsü olacak Çanakkale boğaz köprüsünün toplam uzunluğunun 2 bin 800 metre olacağını söyleyen Vali Tuna, üç gidiş üç geliş olmak üzere toplam altı şeritli olarak inşa edileceğini kaydetti. Köprünün yapılmasıyla birlikte, halen 334 kilometre olan İstanbul-Çanakkale arası 55 kilometre kısalarak 280 kilometreye inecek. Otoyol projesinin hayata geçmesi ile birlikte İstanbul-Çanakkale arasının 3,5 saatten 2 saate inmesi bekleniyor. Ulaşım imkanları artacak olan Çanakkale'nin Gelibolu, Lapseki kesiminde hızlı gelişmelerin olması da

bekleniyor" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güngör Azim Tuna Kilitbahir Çanakkale Gelibolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title