Haberler

Vali Orhan Düzgün

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Vakıflar Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, "Yardımseverlik, birlik ve dayanışma gibi köklü bir geleneği içerisinde barındıran vakıflarımız, kültürümüzün önemli bir halkası olarak varlıklarını günümüze kadar sürdürmüşlerdir.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Vakıflar Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, "Yardımseverlik, birlik ve dayanışma gibi köklü bir geleneği içerisinde barındıran vakıflarımız, kültürümüzün önemli bir halkası olarak varlıklarını günümüze kadar sürdürmüşlerdir." ifadesinde bulundu.

Vali Düzgün, "Gönüllülük anlayışına dayanan vakıf çalışmaları, sevgi, saygı, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu öne çıkarmasının yanı sıra vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik alandaki sorunlarının çözümünde toplumsal dayanışmayı harekete geçirerek yararlı bir kamu hizmetini de yerine getirmektedir" ifadesinde bulunduğu mesajını şu şekilde sürdürdü:

"5 Haziran 1935'te çıkan bir kanunla "Vakıflar Genel Müdürlüğü" kurulmuş ve ülkemizdeki vakıfların tümünün yönetimi, bu teşkilat tarafından üstlenilmiştir. Eğitim, sağlık, kültürel doku, şehirciliğin geliştirilmesi ve birçok alanda geçmişten günümüze değerli hizmetler gerçekleştiren vakıfların, ülkemizin gelişme sürecindeki yeri ve önemi yadsınamaz.

Geçmişten gelen vakıf geleneğinin bugün de yaşatılıyor olması milletimizin duyarlılığının en büyük göstergesidir. Tarihimizin ve geleneklerimizin gelecek nesillerle tanıştırılması bakımından vakıflarımız, aynı zamanda dün ile bugün, bugün ile gelecek arasında bir köprü vazifesi görmektedir.

Vakıf kurumunun geleceğe taşınması adına Vakıflar Haftası etkinliklerinin önemli bir işlevi olduğuna inanıyor, geçmişte kurdukları vakıflarla insanlığa hizmet edenleri rahmetle anarken, hayır işlerinde çalışmayı insana ve insanlığa destek olmayı varlık sebebi sayanlara da şükranlarımı sunarak Vakıflar Haftasını kutluyorum." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vakıflar Haftası Orhan Düzgün Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title