Haberler

Vali Nayir, Zaferin Kazanıldığı Zafertepeçalköy'de

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir Zafer Haftası’nın 94. yıldönümü kutlama töreni için Zafertepe Çalköy’de yapılan hazırlıkları yerinde inceledi.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir Zafer Haftası'nın 94. yıldönümü kutlama töreni için Zafertepe Çalköy'de yapılan hazırlıkları yerinde inceledi.

Tören alanı ve çevresini inceleyen Vali Nayir'e Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, Kütahya Vali Yardımcısı Hüdayar Mete Buhara, Altıntaş Kaymakamı Mehmet Alparslan, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez ile ilgili kurum temsilcileri eşlik etti.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyük Taarruzu yönettiği ve Türk ordusunun kesin zafer kazandığı Zafertepe Çalköy'de ilk olarak 30 Ağustos 1922'de Atatürk'ün idare ettiği Başkumandanlık Meydan Savaşı'nda, 1 Eylül 1922'de "Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir ileri" emrini verdiği bin 181 rakımlı Zafertepe'de 'Zafertepe Anıtı'nı inceledi.

Vali Nayir, 30 Ağustos Zaferi ve Kurtuluş Savaşı'nı Türk Milleti'nin birlikte oluşturduğunu sembolize eden Zafer Anıtı hakkında bilgiler aldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir son olarak beraberindeki heyetle birlikte Kurtuluş Savaşı Müzesi ile tören alanını inceleyip ilçeden ayrıldı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Hamdi Nayir Zafer Haftası Kütahya Çalköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title