Haberler

Vali Çakacak, Şehit Aileleri ve Gazilerle Buluştu

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ile eşi Kevser Çakacak, Sahil Güvenlik Teşkilatı’nın 34. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve gazilerle buluştu.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ile eşi Kevser Çakacak, Sahil Güvenlik Teşkilatı'nın 34. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve gazilerle buluştu.

Tamamen milli üretim olan ve Mersin Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'nda görev yapan 'T.C. Sahil Güvenlik Yaşam Gemisi'inde düzenlenen iftar, Çakacak çiftinin yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Gökbel, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Vali Yardımcıları Cezmi Türk Göçer, Ogün Bahadır ve Aylin Kırcı Duman, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, İl Jandarma Komutanı Ömer Uyan, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Mersin Merkez Komutanı Ekrem Özer, askeri erkan ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programında konuşan Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Erhan, 7 gün 24 saat esasına göre mesai mefhumu gözetmeksizin görev yaptıklarını söyledi. Erhan, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın kuruluşunun 34. yıl dönümünde iftar programına teşrif eden şehit yakınları ile gazilere teşekkür ederek, denizleri 'mavi vatan' olarak nitelendirdiklerini, komutanlık olarak önceliklerinin insan hayatını kurtarmak ve her türlü yasa dışı faaliyetle mücadele etmek olduğunu ifade etti. Büyük önder Atatürk'ün 'Denizciliği Türk'ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız' sözünü hatırlatan Erhan, kurulduğu dönemde 42 unsura sahip iken bugün 192 sahil güvenlik botu, arama kurtarma gemileri, sahil güvenlik uçakları, helikopterler ve mobil radarları ile bulunduğumuz coğrafyanın en büyük sahil güvenlik komutanlıklarından biri durumuna gelindiğini kaydederek, vermiş oldukları desteklerden dolayı başta Vali Çakacak olmak üzere tüm mülki, adli ve askeri makamlar ile kamu kurum ve kuruluş yetkililerine teşekkürlerini iletti.

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen iftar yemeğinde Vali Çakacak ile eşi şehit aileleri ve gazilerle bol bol sohbet ederek, varsa sıkıntılarını dinleyerek, çözüm bulmaya çalıştılar. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özdemir Çakacak Türk Göçer Akdeniz Yerel Haberler

title