Haberler

Mersin Valisi Çakacak, Büyükelçi Pohl'u Makamında Kabul Etti

Güncelleme:

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Almanya Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl'u makamında kabul etti.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Almanya Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl'u makamında kabul etti.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilecek olan Türk-Alman İş Forumu'na katılmak üzere kente gelen Büyükelçi Pohl, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra Vali Çakacak ile makamında bir görüşme gerçekleştirdi. Burada konuşan Çakacak, Türkiye ile Almanya arasında tarihten gelen köklü bir geçmiş, yakın dostluk ve önemli ticari ilişkilerin bulunduğunu ifade etti. Hem Mersin özelinde hem de Türkiye genelinde ticaret hacminin en yüksek olduğu ülkenin Almanya olduğunu aktaran Çakacak, "Bu doğrultuda ilimizde gerçekleşecek olan Türk-Alman İş Forumu'nun son derece önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Çünkü Mersin son derece önemli potansiyellere sahip bir kenttir. Mersin'de Türkiye'deki tarımsal üretimin yüzde 5,5'ine tekamül eden bir üretim hacmi var. 9 bin 500 kişinin istihdam edildiği büyük bir serbest bölgemiz var. Yine dünya sanayisiyle entegre olmuş bir organize sanayi bölgemiz ve büyük sanayi tesislerimiz var. 321 kilometrelik eşsiz bir sahil bandımız var. İşlem hacmi olarak Türkiye'nin en büyük 2'inci limanına sahibiz. Bu yüzden böyle bir kapasite ve potansiyele sahip bir şehri, Alman ekonomisinin büyük firmalarının buradaki işletmelerle birlikte toplantı yaparak tanımaları ve keşfetmeleri son derece önemlidir" dedi.

Almanya Ankara Büyükelçisi Pohl ise Mersin'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin mükemmel bir seviyede olduğunu söyledi. Alman şirketlerin genellikle büyük şehirlerde faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Pohl, "Biz, yarın düzenleyeceğimiz iş forumu gibi ekonomi günlerini daha çok Türkiye'nin diğer dinamik bölgelerine yayarak Alman ekonomisinin bu bölgeleri de keşfetmesini amaçlıyoruz. Mersin de bize iyi bir seçim olduğunu gösterdi. Alman tarafındaki ilgililere de bu duyuruyu yaptığımızda yarınki toplantıya büyük bir ilgi göstereceklerini ifade ettiler" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özdemir Çakacak Eberhard Pohl Almanya Mersin Yerel Haberler

Özgür Özel: CHP'yi iktidar yapamazsam istifa edeceğim

Özgür Özel: CHP'yi iktidar yapamazsam istifa edeceğim

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak 'büyü' iddiası

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak "büyü" iddiası

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 73. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İsmail Kartal Fenerbahçe'den ayrıldı mı? Fenerbahçe'den açıklama geldi Arka Sokaklar 678. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kara Ağaç Destanı 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! FETÖ büyü olayı ne? Fetullah Gülen'e büyü mü yapıldı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Fetullah Gülen kaçırıldı mı? FETÖ nerede? Patatesteki 'solanin' tehlikesi! Solanin zehirlenmesi nasıl olur? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 31 Mayıs Yalı Çapkını 72. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Kurban Bayramı'nda yapılacak ibadetler neler? Bayramın 1. günü hangi ibadetler yapılır? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Ersan Şen'den depremde 51 kişinin öldüğü apartmanın firari müteahhitleriyle ilgili skandal talep

Ersan Şen'den depremde 51 kişinin öldüğü apartmanın firari müteahhitleriyle ilgili skandal talep

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title