Haberler

Vali Barana Gecesine Katıldı

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan Dursunbey'in Kültürel Mirası Barana gecesine katıldı.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan Dursunbey'in Kültürel Mirası Barana gecesine katıldı. Vali Turhan, Şanlıurfa'nın sıra geceleri gibi Dursunbey'in de Barana gecelerinin de Türkiye'de tanınması gerektiğini söyledi.

Dursunbey'deki Barana Gecesine Vali Ahmet Turhan ile birlikte Kaymakam Yaşar Aksanyar, Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz, İGM Başkanı Ramazan Bahçavan ve İl Kültür Müdürü Abdullah Soykan eşlik etti. Barana usulüne göre karşılanan Vali Ahmet Turhan, Barana ahbapları ile tek tek tokalaşarak tanıştı. Dursunbey Folklor Araştırma Eğitim ve Turizm Derneği (DUFAD) Başkanı Halil Erkek, Vali Ahmet Turhan'a Barana kültürü hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Barana ekibi, sohbet ile başlattıkları Barana gecesini yöresel türküler ve halk oyunları ile süsledi. Misafirlere çeşitli ikramların yapılığı gecede Barana'ya özgü oyunlar oynanırken menüde Dursunbey'e özgü yufka tiridi, güveç ve saraylı gibi lezzetli yemekler yer aldı. Gecede konuşan Vali Ahmet Turhan, "Ecdattan gelen, bizi biz yapan tarihimizi kültürümüzün bu şekilde canlandırılması beni mutlu etti. Bu güzel mirası canlı tutan herkese teşekkür ederim. Anadolu'da çok güzel kültürler yer alıyor. Urfa sıra gecelerinin bir benzerini de burada yaşadık. Barana'yı, Urfa'nın sıra geceleri gibi tüm Türkiye'de duyuracağız" dedi.

Vali Turhan, bu tür geleneklerin gelecek nesillerle aktarılması gerektiğini söyleyerek bu kültürün sadece Balıkesir'e değil tüm Türkiye'ye yansıtılması gerektiğini ifade etti. Barana gecelerinin tanıtımı için üzerlerine düşen görevi yapacaklarını belirten Vali Ahmet Turhan, geceyi organize eden DUFAD'a teşekkür etti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Turhan Balıkesir Dursunbey Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title