Haberler

Üstad Necip Fazıl ve Büyük Doğu

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Samsun Şubesi, Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 30.yıl dönümü münasebetiyle anma programı düzenledi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Samsun Şubesi, Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 30. yıl dönümü münasebetiyle anma programı düzenledi.

AGD Samsun Şubesi, doğumunun 109, vefatının 30. yıl dönümü münasebetiyle Üstad Necip Fazıl Kısakürek için Adnan Demirtürk Konferans Salonu'nda bir program icra etti. Programa Samsunu Şube Başkanı Mustafa Küçük, lise ve üniversite gençliği katıldı. Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından "Necip Fazıl ve Büyük Doğu" konulu sunumlarını yapmak üzere kürsüye Dr. İhsan Şenocak geldi. Şenocak, "Büyük Doğu, Milli Görüş hareketinin fikri alt yapısıdır. Nitekim 1970 yılında Müslüman camiasının ilk kez temsil edildiği parti olan Milli Nizam Partisi'nin tüzüğünün oluşmasında, yazılmasında Üstad Necip Fazıl'ın katkısı büyüktür. Yine Milli Nizam Partisi'nin seçim marşlarını dahi Üstad ve Sezai Karakoç'un katkıları ile hazırlanmıştır. 'Hak Yol İslam Yazacağız' bunlardan biridir. Yine Necip Fazıl Milli Türk Talebe Birliği'nde ve Akıncılar'da verdiği konferanslar ile Milli Görüş gençliğinin yetişmesinde büyük emek harcamıştır. Hatta Erbakan Hocam, kendisinin vekil olmasını dahi istemiştir" diye konuştu.

Dr. İhsan Şenocak sözlerine şöyle devam etti: "Necip Fazıl'ın Doğu-Batı savaşında, Emperyalizm ile İslam'ın çatışmasında temellendirdiği Büyük Doğu ideolojisi ve hareketi (1943 -1983), siyasi tarihimizde derin izler bırakmış ve günümüzün şekillenmesinde etkili olmuştur. Necip Fazıl Kısakürek'in 79 yıllık hayatı, üç döneme ayrılır. Necip Fazıl, 'O ve Ben' adlı hatıra kitabında bu devreleri 'Onu Tanıyıncaya Kadar', 'Onu Tanıdıktan Sonra', 'O Günden Beri' diye adlandırır. O dediği, şairin bağlandığı Nakşibendi Tarikatı'nın Şeyhlerinden Seyyid Abdülhakim Arvasi'dir. Abdülhakim Arvasi Hazretlerini tanıdıktan sonraki hayatını, içinden çıktığı ve karşısına aldığı çevrelerin ise onun hayatını şu şekilde adlandırmışlardır: 'Genç Şair', 'Mistik Şair' ve 'Sabık Şair' şeklindedir. Bu ayrım bile Arvasi Hazretlerinin Üstad üzerindeki etkisini anlatmak için yeterlidir. Bu arada Üstad ile Erbakan Hocamın bir diğer ortak noktası ise ikisinde Nakşi şeyhine intisap etmeleridir. Üstad Necip Fazıl, Abdülhakim Arvasi Hz. takip ederken, Erbakan Hocam ise Mehmet Zahit Kotku Hz. takip etmişlerdir." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Necip Fazıl Kısakürek Samsun Yerel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title