Haberler

Ünlü Şair Orhan Veli Kanık, Ölüm Yıl Dönümünde Şiirleri ile Anıldı

Ünlü Şair Orhan Veli Kanık, ölüm yıl dönümünde şiirleri ile anıldıİSTANBUL - Ünlü Şair Orhan Veli Kanık için ölümünün 67'inci yıl dönümünde doğduğu evin önünde anma programı düzenlendi.

Ünlü Şair Orhan Veli Kanık, ölüm yıl dönümünde şiirleri ile anıldı

İSTANBUL - Ünlü Şair Orhan Veli Kanık için ölümünün 67'inci yıl dönümünde doğduğu evin önünde anma programı düzenlendi. Sunuculuğunu Komedyen Ceyhun Yılmaz'ın yaptığı programda ünlü şairin şiirleri okundu.

Ünlü Şair Orhan Veli Kanık, ölümünün 67'inci yıl dönümünde Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen programda anıldı. Beykoz İshakağa Caddesi'nde şairin doğduğu evin önünde düzenlenen programın sunuculuğunu Komedyen Ceyhun Yılmaz yaptı. Şairin biyografisi hakkına bilgiler veren Ceyhun Yılmaz, Kanık'ın şiirlerini okudu. Programı izlemek için gelen vatandaşlara ise çay ve simit ikram edildi. Çok sayıda vatandaşın katılım gösterdiği programda ünlü şair şiirleri ile yad edildi.

Şairin kısa ömrüne 2 tane Dünya Savaşı sığdırdığını söyleyen komedyen Ceyhun Yılmaz, "Orhan Veli Kanık şuanda bulunduğumuz İshakağa Yokuşu'ndaki 9 numaralı evde 13 Nisan 1914'te yılında dünyaya gelmiş. 36 yıllık ömrüne 2 tane Dünya Savaşı sığdırmış olan tahlilsiz, garip Orhan Veli'yi Beykoz Belediyesi katkıları, çevre esnaf, halkla, öğrencilerle andık. Çok da mutlu olduk" dedi.

Esnaf Kenan Pekşen, "Orhan Veli Kanık 1914 yılında burada doğuyor. Beykoz'un o mistik havasına şiirlerini yüklüyor. O ambiyansı, atmosferi biz burada yaşıyoruz. Biz Beykozlu olmaktan onur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Veli Kanık Ceyhun Yılmaz Beykoz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title