Haberler

Ünlü Fotoğraf Sanatçıları Öğrencilerimizle Bir Araya Geldi

Coşkun Aral, Naz Köktentürk, Ali Konyalı, Saygun Dura, Levent Yalınay, Kutup Dalgakıran, Zekai Demir'in katılımıyla "Hasankeyf'i Bilir Misin" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşiye; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Hasankeyf Kaymakamı Cevat Uyanık, Üniversitemiz Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, çok sayıda akademik, idari personel ve öğrenci katıldı.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, "Üniversitemizi yüksek lise olmanın ötesinde toplumla, bilginin ve kültürün paylaşıldığı çok önemli bir platforma oturttuk. Biz her alanda bilgi üreterek toplumla paylaşıp toplumun refahını ve ileri gitmesini öngören bir üniversite anlayışıyla hizmete başladık. Bu çerçevede sanayi, eğitim, kültür, sanat, estetik alanlarında mutlaka bir şeyler üretmenin, toplumda bir devinimin ana kaynağı olmak gibi bir sevdamız vardı. Biz bu kapsamda birçok etkinlik yaptık, yapacağız" ifadesinde bulundu.

Hasankeyf'e hiç gitmediğini belirten Üniversitemiz İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Türkay Dereli, "Biz biraz sanayi kültürüne önem vermişiz, kendi kültürümüze pek önem vermemişiz. Çin'e, Brezilya'ya gitmişiz ama yakınımızda olan ve büyük bir kültür hazinesine sahip, uygarlıkların beşiği olan Hasankeyf'e gidememişiz. Bu da zamanı çok daha iyi yönetmemiz gerektiğini bize öğretiyor" şeklinde konuştu.

Hasankeyf'e her gidişinde oranın farklı bir yüzünü keşfettiğini söyleyen Fotoğrafçı Coşkun Aral, "Hasankeyf'i çocuk yaşlarımda tanımıştım. Yılda dört beş kez giderim. Bazen acı bazen de tatlı olaylarla karşılar beni. Bir haber fotoğrafçısı olarak bunların ne kadarını belgeledim bilmiyorum. Ben gitmeye devam edeceğim.

Sizlerin de merak edip oraya gidin. Hasankeyf için bundan sonra ne yapabiliriz diye mutlaka düşünün. Olayın arkeolojik yanının yanı sıra bir de ekolojik tarafı var. Bütün yönleriyle Hasankeyf'i irdelediğimizde Türkiye'de bize emanet edilen değerleri çok daha iyi kavramış oluruz" ifadesinde bulundu.

Hasankeyf projesini anlatan Sınır Tanımayan Fotoğrafçılar Ekibinin Kurucusu ve Fotoğraf Sanatçısı Naz Köktentürk, "Biz bu projeyle Hasankeyf'e bir katkı sağlamak istedik. Projemiz Okan Bayülgen'le başladı. Doğa derneğiyle görüştük. Onların yardımıyla uzun süre bölgede çalıştık. Belki de bu Hasankeyf'in son fotoğraflarıdır. Kalacaksa böyle bir şey kalsın dedik" şeklinde konuştu.

Anadolu'nun en zengin katmanlarının Hasankeyf bulunduğunu söyleyen Fotoğraf Sanatçısı Ali Konyalı, "Hasankeyf ile bir kitap çalışması sayesinde tanıştım. Uzunca bir dönemi kapsadı. Şanslı olduğum yanı kazılara bizzat şahitlik yapmamdı. Büyük bir zenginliğe tanıklık etmiş oldum. Hasankeyf coğrafyadaki coşkunluğu, üzerindeki yapılarının ötesinde Efes Antik Kentinden daha geniş bir arkeolojik saha bu gerçekten çok önemli" diye konuştu.

Hasankeyf'in çok güzel bir yer olduğunu söyleyen Fotoğraf Sanatçısı Saygun Dura, "Hasankeyf'in antik yapı ve suyla olan ilişkisini nasıl veririm diye düşündüm. Bunu yaparken çok zevk aldım ve büyük bir hevesle çalıştım" şeklinde konuştu.

Hasankeyf'in panaromik bir alana sahip olduğunu vurgulayan Fotoğraf Sanatçısı Levent Yalınay, "Hasankeyf'e birçok kez genellikle ticari amaçla gittim. Fotoğrafını çekip bir firmanın takviminde yer alması için gidiyordum. Ama bu geçtiğimiz sene yaptığımız Hasankeyf projesinde amacımız tamamen farklıydı. Hepimiz Hasankeyf hakkında farklı farklı fikirler yürüttük. İnsanlara Hasankeyf'i daha değişik nasıl anlatırız diye uğraştık" diye konuştu.

Sabah Gazetesi Foto Muhabirleri Yöneticisi ve Fotoğraf Sanatçısı Kutup Dalgakıran, "Ben Hasankeyf'e çok gidip gelen bir gazeteciyim. Bu projeye de seve seve katıldım. Burada çektiğim fotoğraflarda bir sonraki nesillere Hasankeyf'i belgelemeyi amaçladım" şeklinde konuştu.

Hasankeyf'in etkileyici bir yer olduğunu söyleyen Fotoğraf Sanatçısı Zekai Demir, "Hasankeyf'i ilk gördüğümde niye daha evvel buraya gelmedim diye kendimi sorguladım. Dünyanın birçok yerine seyahat ettim fakat burası gerçekten farklı bir yer. Çektiğim fotoğraflarla elimden geldiği kadarıyla Hasankeyf'e bir şeyler katmaya çalıştım.

Tekrar gidip görmeyi çok isterim. Orada nasıl bir mirasımız olduğunu görmeniz için Hasankeyf'e gidip orayı görmenizi tavsiye ederim" ifadesinde bulundu.

Programda Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından Coşkun Aral, Naz Köktentürk, Ali Konyalı, Saygun Dura, Levent Yalınay, Kutup Dalgakıran, Zekai Demir'e hediye takdim edildi.

Kaynak: Bültenler / Yerel

Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title