Haberler

Üniversitede Dünya Hemşireler ve Ebeler Haftası Kutlandı

Adıyaman Üniversitesi'nde Dünya Hemşireler Haftası ve Ebeler Haftası düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Adıyaman Üniversitesi'nde Dünya Hemşireler Haftası ve Ebeler Haftası düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Etkinlikte Adıyaman Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu organizasyonda "Sağlıkta Kültürel Yaklaşımlar" konulu panel düzenlendi. Vehbi Koç Konferans Salonu'nda düzenlenen panele, Adıyaman Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, Adıyaman İl Sağlık Müdürü Dr. Emin Taş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Şen, Adıyaman Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu, ebeler, hemşireler, akademik ve idari personel katıldı. Kutlama programının açılış konuşmasında konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, hemşirelik ve ebeliğin zor ve kutsal meslekler olduğunu belirterek, ebeye ve hemşireye her zaman ihtiyaç olduğunu ve Üniversite olarak da bu konuda yapılması gerekenleri yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Üniversite Sağlık Yüksek Okulu hakkında bilgi veren Gönüllü, "2012-2013 eğitim-öğretim yılında ebelik bölümünde 246, hemşirelik bölümünde ise 113 erkek 162 kız olmak üzere toplam 521 öğrencimiz mevcuttur. Her iki bölüm müfredatlarında da teorik derslerin yanında uygulama dersleri eğitimimizin önemli bir kısmını teşkil etmekte ve uygulamalı eğitimler Adıyaman'da bulunan sağlık kuruluşlarımızda yerine getirilmektedir. Yüksekokulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz gerek KPSS ile resmi kurumlarda, gerekse özel sağlık kuruluşlarında hiç zaman kaybetmeden kolaylıkla iş bulabilmektedirler. Geçtiğimiz yıl Hemşirelik bölümünden 48 ebelik bölümünden 54 öğrencimiz mezun olmuş ve hemen hemen hepsi iş hayatlarına başlamışlardır" dedi.

Adıyaman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş ise, hemşire ve ebelik mesleğinin sağlık hizmet sunumunu gerçekleştiren vazgeçilmez unsurlardan biri olduğunu belirterek şöyle "Gerek koruyucu sağlık hizmetleri olsun gerekse tedavi edici sağlık hizmetleri olsun fiili atölyelerin başında hemşireler ve ebeler gelir. Hemşirelik mesleği tıp hizmetlerinin sıcak yüzü,

şefkat eli ve merhamet yüreğidir.

Meslek disiplini içinde sağlık hizmetlerinin hiyerarşisini koruyan en önemli faktördür hemşirelik. Ebelik ise dünyaya gözlerini açan her bebeğin sevgi ve yaşam elidir" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Başkanlığını Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zümrüt Doğan'ın yaptığı "Sağlıkta Kültürel Yaklaşımlar" konulu panel gerçekleştirildi. Panelde Adıyaman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Türkan Şahin, Adıyaman Halk Sağlığı Müdürlüğü hemşirelerinden Sema Serap Selçuk, Adıyaman Üniversitesi eğitim hemşiresi Nihan Doğan Aydın "Sağlıkta Kültürel Yaklaşımlar" konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Talha Gönüllü Adıyaman Üniversitesi Mehmet Emin Taş Yılmaz Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title