Haberler

Üniversite Adayı Öğrencilerden Arü'ye Büyük İlgi

Özel Seymen Koleji 30'uncu yılı dolayısıyla, Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde, "Üniversiteler Darıca'da buluşuyor-Üniversite Tanıtım Günleri" adlı bir etkinlik düzenledi.22 üniversite ve 11 Sivil Toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı tanıtım...

Özel Seymen Koleji 30'uncu yılı dolayısıyla, Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde, "Üniversiteler Darıca'da buluşuyor-Üniversite Tanıtım Günleri" adlı bir etkinlik düzenledi. 22 üniversite ve 11 Sivil Toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı tanıtım programı Darıca Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Tanıtım etkinliğinde Ardahan Üniversitesi'ni, ARÜ İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden Arş. Gör. Volkan Özkan temsil etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Arş. Gör. Özkan, etkinlikte Ardahan Üniversitesi'ne üniversite adayı öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.

Etkinliğe Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun, Özel Seymen Eğitim Kurumları kurucu temsilcisi Hamiyet Satı, Özel Seymen Darıca Şubesi Müdürü Murat Kaya, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, 38 ortaokul ve çeşitli liselerden yaklaşık 6000 öğrenci katıldı.

"ARÜ, ÖĞRENCİLERE BİREBİR TANITILIYOR"

Tanıtım etkinliğine Ardahan Üniversitesi'ni temsilen katılan ARÜ İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden Arş. Gör. Volkan Özkan, etkinlikte Ardahan Üniversitesi'ne üniversite adayı öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "Başkanlığı ve Sekretaryasını yürüttüğü Kafkasya Üniversiteler Birliği'yle güçlü bir ivme kazanan ve Mevlana Değişim Programı'nı ilk uygulayan üniversite olan Ardahan Üniversitesi, bu tür etkinlikler aracılığıyla da üniversite adayı öğrencilere birebir tanıtılıyor" ifadelerini kullandı.

Ardahan Üniversitesi'nin küresel ve bölgesel vizyonunun, özellikle sosyal bilimler alanında ihtisas yapacak öğrencilerin tercih sıralamasında Ardahan Üniversitesi'ni öncelikli kılacağını da vurgulayan Arş. Gör. Özkan, "Mevcut fakülteler, yüksekokullar ve önümüzdeki yılda öğrenci alması planlanan fakültelerin, üniversite adayı öğrencilerin beklentilerini karşılayacak nitelikte olması da tercihlerde önemli etken olacaktır" diyerek sözlerini tamamladı. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Volkan Özkan Ardahan Darıca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title