Haberler

Uluslararası Gerede Kültürü ve Sanatı Sempozyumu

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Coşkun: "Kültür bilgimiz, birikimimiz, tarihsel geçmişimiz geleceğimize ışık tutmada çok önemli bir yere sahip" BAMER Müdürü Prof. Dr. Kutalmış: "Sürdürülebilir kalkınma ve sağlıklı gelişme günümüzde sadece bilimle gerçekleştirilebilir"

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, "Kültür bilgimiz, birikimimiz, tarihsel geçmişimiz geleceğimize ışık tutmada çok önemli bir yere sahip" dedi.

AİBÜ Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAMER) ile Gerede Belediyesi tarafından düzenlenen ve 70 bilim adamının 53 tebliğ sunacağı  "Uluslararası Gerede Kültürü ve Sanatı Sempozyumu" Gerede Öğretmen Evinde yapılan açılış konuşmaları ile başladı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Coşkun, AİBÜ'nin son dönemde gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar ve kültürel etkinliklerin sayısının iki kat arttığına işaret etti.

Coşkun, Bolu ve ilçelerinin BAMER'in araştırma alanlarından biri olduğunu anlatarak, "Yapılacak çalışmalarla bu zenginliği inşallah merkezimizde kitaplar halinde toplamayı ve bunları gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz. Bu bizler için önemli. Kültür bilgimiz, birikimimiz, tarihsel geçmişimiz geleceğimize ışık tutmada çok önemli bir yere sahip. Tüm bunlarla yakından ilgilenmeli ve bunları geleceğe taşımalıyız" diye konuştu.

Bu konuda üniversitelere önemli görevler düştüğünün de altını çizen Coşkun, yapılan araştırmaların ve çalışmaların sonuçlanması ile Bolu'nun tarih ve kültür zenginliklerinin ortaya çıkacağını söyledi.

BAMER Müdürü ve sempozyum düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Mehmet Kutalmış ise Gerede'nin Türkiye'nin en parlak ilçelerinden biri olduğunu ifade ederek, "Sürdürülebilir kalkınma ve sağlıklı gelişme günümüzde sadece bilimle gerçekleştirilebilir. Zaten yüksek seviyede petrol gelirine sahip ülkelerle gelişmiş ülkeleri kıyasladığımız zaman açık bir şekilde gördüğümüz şudur ki gelişmiş ülkelerin hepsinin temelini bilim oluşturur. İşte biz de AİBÜ BAMER olarak Gerede Belediyesi'yle birlikte böyle bir akademik çalışmayı başlattık. Bu sempozyumla Gerede'nin yer altı ve yerüstü zenginlikleri, tarihi, kültürü, sanatı çok yönlü araştırılacak ve çalışmalar gelecek nesillerin hizmetine sunulacak" şeklinde konuştu.

Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın ise, "Kültürel mirasın ortaya çıkarılmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında sempozyumlar büyük önem taşıyor. Biz de burada sunulan tebliğleri kitap haline getirerek gelecek nesillere güzel bir miras olarak bırakmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Gerede'nin tarihini, kültürünü öğrenmek, ortaya çıkarmak ve yazılı hale getirmek amacıyla bu sempozyumu organize ettiklerini belirten Baygın, ilçenin geçmişini bu sayede kayıt altına almayı hedeflediklerini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından Başkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu, 'Osmanlı Sanatında Başkent-Taşra İlişkileri' konusunda konferans verdi.

Sempozyumun açılışına AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, BAMER Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kutalmış ile öğretim öğretim üyeleri katıldı. - Bolu

Kaynak: AA / Yerel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hayri Coşkun Gerede Bolu Yerel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title