Haberler

Ulus'ta Aile Sağlığı Merkezleri Açıldı

Bir Çok İlde Olduğu Gibi Pilot İl Seçilen ve 1 Kasım 2007 Tarihinde Aile Hekimliği Uygulamasına Geçilen Bartın'ın Ulus İlçesi'nde, 3 Ayrı Aile Sağlığı Merkezi Açıldı.

Bir çok ilde olduğu gibi pilot il seçilen ve 1 Kasım 2007 tarihinde Aile Hekimliği Uygulamasına geçilen Bartın'ın Ulus İlçesi'nde, 3 ayrı Aile Sağlığı Merkezi açıldı.

Ulus İlçesi'nde gerçekleştirilen 50, 51 ve 52 Nolu Aile Sağlığı Merkezlerinin açılışını Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Ulus Belediye Başkanı Hüseyin Ulus, Ak Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve oda temsilcileri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar tarafından yapıldı. 50 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Hekimi Dr. Mustafa Ok, 51 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Hekimi Dr. Abdullah Afacan, 52 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Hekimi Dr. Ertan Erdoğan'ın görev yaptığı sağlık merkezlerinin açılışında konuşan Ak Parti Bartın Milletvekili Av.Yılmaz Tunç, Aile Hekimliğinin başta Avrupa ülkelerinde olmak üzere birçok dünya ülkesinde başarıyla uygulanmakta olduğunu, birinci basamak sağlık hizmetinin öneminin ülkemizde de artık daha iyi anlaşıldığını, yapılan reformlarla, Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde yeni bir bakış açısıyla, şimdiye kadar çözülmemiş sorunlara çözüm bulma amacıyla Aile Hekimliği Uygulamasının Bartın'da hayata geçirildiğini söyledi.

Türkiye'de Aile Hekimliğine geçen 22 ilden biri olan Bartın'da vatandaşların uygulamadan memnun olduklarını belirten Milletvekili Yılmaz Tunç, Ulus ilçesinde de her 1 aile hekimine 3 bin 300 kişinin düşeceği şekilde planlama yapıldığını, vatandaşları kaliteli ve hızlı bir şekilde sağlık hizmetinden yararlanması için çalıştıklarını söyledi.

(EK-SD-Y) 11.03.2008 10:39 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title